Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí pekárna

Od: jioo* odpovědí: 18 změna:
Dobrý večer, přemýšlím nad koupí domácí pekárny. Je to zbytečnost nebo dobrá věc?

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


7x
Zadejte zde do vyhledávače domácí pekárna a vyjedou vám desítky zkušenosti zdejších odborníků.Jinak u nás fungovala tři měsíce.Pak se odložila do sklepa.Neni nad kupovaný chléb.Nekdo to má jinak.

 


3x

Je to jeden z mnoha pomocníků v domácnosti, které se s velkým nadšením koupí, párkrát použijí a pak navždy odloží. Chléb z domácí pekárny nemá s koupeným mnoho společného. Je z toho taková spíš buchta, bez kůrky, s dírama po hácích. Příprava je pracná, směsi drahé a ani ve velkém se mouka nedá koupit levněji. Je to spíš pro nadšence.

Musím částečně oponovat. Jaký chleba je, záleží hlavně na konkrétním receptu. "Buchta" to určitě být nemusí. Je důležité jaká se použije mouka (kombinace pšeničná+žitná), kvasnice (klasické, nebo sušené) i další. Příprava a pečení pracné není vůbec, příprava maximálně 10 minut a pak už není nutné nic hlídat. Směsi jsou sice drahé, ale pokud se peče z uvedené mouky, je to levnější než kupovaný. Dírám po hácích se dá zabránit tak, že se háky vyjmou před začátkem pečení, ovšem je nutné vystihnou vhodnou dobu. A pokud se ji naučíte používat i na míchání kynutých těst a pro případ nutného zajištění chleba v případě delšího dojezdu pro koupi (dále od obchodu a třeba i na chatě). tak je to praktická pomůcka a dobrá věc.

ano, na míchání těsta, pokud nemáte jiné zařízení je to dobré. Nám tak fungovala asi 5 let

 


1x
Zdravím.
Asi takhle... Pokud pečete často, tak je to super věc
Jinak se bude válet někde v koutě...

 


1x

Zhruba po roce jsem ten krám uklidila. Ale musela jsem ji mít.

 


1x

Přítelkyně jí dostala darem od své dcery. Pekli jsme v ní 2x. Pak ležela rok pod stolem, než jsme jí poslali dál do světa. Moje dcera pekárnu používá už řadu let a je spokojená.

Takže si vyberte.

 

minsk

1x

Když se mladí brali, dostali ji jako svatební dar, po určité době jsem ji zdědila.

Chleba z toho mě nechutná, raději si zadělám v míse svůj /různě namíchám mouky/ jen z půl kila mouky, dvakrát nechám vykynout a upeču v troubě do kůrky.

Pekárna na odpočinku na půdě. I když vím, že umí i jiné věci.

 


1x
Někdo si to zamiluje, někdo to 2 x použije, někam zastrčí, nebo pošle dál. Nevyleze z toho klasický chleba ala šumava, spíš takový toustový, ale dá se hodně experimentovat s celozrnnými chleby a podobně. Manželka v ní už léta peče 1..2x týdně (hlavně o výkendu, nemusíme jet pro pečivo, už máme třetí, nyní velkou 1,5 kg, protože jsme 4). Manželce i děckám chutná, moje gusto to úplně není, ale je třeba výborný pod jednohubky. Výhodou je i to, že se neušpiní spousta nádobí, ale jen ta jedna vanička, do které se vše nahází a už se nestaráte. Dají se v tom také vařit marmelády, nebo míchat těsta. Někomu vadï, že v chlebu zůstanou zapečeny hnětací lopatky, po vyjmutí pak v tom místě máte díru, takže z této části neuděláte pěkný krajíc.

 


1x

Jak pro koho. Někomu upečený chleba z domácí pekárny (hodně záleží na konkrétním receptu) chutná, někomu ne. Chléb kupovaný je určitě jiný, než z domácí pekárny. A rovněž je rozdíl, zda je pečený jednoduše přímo v pekárně, nebo v el. troubě. Velmi často ji používáme třeba pouze na namíchání a vykynutí rúzného těsta, jak na buchty, vánočku a podobně, nebo i případně na ten chleba, který se pak ale upeče případně v té troubě. Je to velmi jednoduché a bez práce a hlídání. Jinak jej používáme klasicky a jednoduše zejména v případě, že nám chleba dojde v průběhu týdne a do města nejedeme. Tak do ní dám materiál večer před spaním a ráno máme čerstvě upečený chleba ke snídani.

 

asd1

1x

Za mne zbytečnost, radši mám pečený v troubě. Klasický kváskový, nechat vykynout a do trouby. I míchat těsto je lepší v ruce, robot necítí kdy je těsto akorát... Zas tolik práce to neni a v obchodě podobný chleba stojí minimálně 50,- za malý bochníček a ještě je problém vůbec takový sehnat..

 


1x

Chleba nepoužíváme každý den a nechce se nám kupovat do zásoby. Takže když pocítíme potřebu chleba, vytáhneme pekárnu, nasypeme ingredience a za 3 hodiny to voní. Není sice kůrka, ale dá se to použít.

Předpřipravené směsi nepoužíváme, sypeme tam: 200 hladké, 100 polohrubé, 200 žitné / špaldové / jiné, sůl, vodu, ocet, prášek, semínka. Občas přihodím trochu koření, kukuřičné mouky , olivového oleje nebo něco jiného podle fantazie.

Spokojenost.

Jo, a výroba kynutého těsta je taky dobrá.

 

obivy

1x

Ona ta pekárna není jen na chleba,I když ho v nouzi upečeme někdy také.Ale navážit na knedlíky mi trvá pět minut a potom je dám jen uvařit,navíc výsledek není nasákavý molitan jako koupené hotové.Dcera za pár minut naváží těsto na vánočku,mazanec,nějaké lehké kynuté těsto,hranatý výsledek nám nevadí.Velká výhoda je hlavně to vypracování těsta,které je jinak pracné a náročné na čas,v pekárně těsto samozřejmě i vykyne.Občas připravíme těsto na housky,dobré jsou Karlovarské rohlíky,tyto samo pečeme na plechu!

 

tabletka*

1x

Taky jsem ji měla, jednu z prvních v ČR, musím vyzkoušet každý krám do kuchyně Dokud byl syn v pubertě a denně snědl celou vánočku, tak dobrý, večer jsem naházela do pekárny směs na bábovku a ráno to měl upečené k snídani a svačině. Odpoledne ji dorazil a tak to šlo pár let pořád dokola. A pak jsem ji ještě prodala Chleba z ní nic moc.

 

 


1x

To záleží jenom na vás.

Také jsem ji "musela mít", když se děti rozprchly, tak jsem ji nepoužívala. Ale vzala si ji snacha a používá ji hodně.

 


1x

Musí se to s ní umět, jako se vším. Ale rozhodně budu oponovat v tom, že je lepší chleba kupovaný, než ten doma udělaný. Ale jsem si vědoma toho, že svým názorem přesvědčím malé procento lidí. Takže záleží na Vás. Máte-li chut na dobré pečivo a máte talent na vaření a pečení, tak si ji kupte. Ale samotná pekárna bez Vašeho přičinění asi moc platná nebude. Směsi na chleba si musíte dělat sám, ty kupované jsou nedobré. Můžete v ní dělat i jiné moučníky a to úspěšně. Když se to naučíte. A tak dál...

Ono je to stejné, jako kdybych se zeptala, jestli si mám kupovat elektrickou vrtačku, když neumím vzít do ruky ani šroubovák.

 


0x
Chleba nechutná úplně klasicky, protože se musí použít výrazně méně vody. Jinak naše osobní opakovaná zkušenost je taková, že na nádobě rád časem zatuhne hnětací hák, popř sleze teflon. Nová nádoba stojí minimálně pět stovek. Na netu je spousta receptů na klasický nebo ještě lépe kváskový chleba do trouby, který nedá moc práce a chutově bude úplně někde jinde.
Hřídel hnětacího háku je uložena v teflonovém pouzdře. Spíš se tam po letech vyšlape vůle, která nevadí při hustém chlebovém těstu, může malinko prosáknout u řídké marmelády. Pokud z nějakého důvodu zatuhla, chce to vytáhnout závlačku hřídele, hřídel vysunout a vyčistit. Zavčas, než přetěžování poškodí pohon.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]