Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dotaz od mladé kuchařky-když udělám na pánvi jednoduchá jídla s vejcem, napr. brambory s vecem,masem a zeleninou a nesní se to, jak dlouho mohu nechat zbytek v lednici?Jde mi o bezpečnost konzumování vajec. Díky.
Kupujeme bio, vejce, nrambory, maso...proto nerada vyhazuiji zbytky
Ta vejce jsou v pohodě, majonéza také, pokud je kupovaná, je z pasterovaných vajec a antioxidantů a další chemie, vydrží dlouho. Co dělá neplechu v br. salátu je syrová cibule, kazí se velmi rychle, lze tomu předejít jejím blanšírováním před použitím.
Já do salátu cibulku zesklovatím na troše oleje a žádnou neplechu v salátu nedělá. Syrová hořkne a to už druhý den.
Ale nechce se mi věřit, že od štědrého dne ještě někdo jí salát na Silvestra. My tak tři dny maximálně.
Nebojte se, klidně jíme jídlo s obsahem vajec 3-4. den po přípravě. Pokud je pokrm dobře skladován- po vychladnutí dejte ihned do ledničky, do nejchladnější části, dobře zabalený, např. zavřený do potravinové dózy, opravdu vydrží. Ale i tak, před jídlem senzoricky posoudím zda je vše ok, vzhled, vůně, konzistence...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.