Nejste přihlášen/a.
Ale já s vámi částečně souhlasím..
Osobně bych to klidně i těch 6-7h bez jídla na sjezdovce vydržel a jezdil. Ale když beru syna, tak si holt na jídlo zajdeme.
Sama píšete, že "ne u každého se život točí kolem žrádla" (asi by šlo napsat i jídla, že? OK.
Ale sama tazatelka se na to "žrádlo" ptá. Je to pro ni dost drahé, ale "jezdí do zahraničí".
Jako ano, tento dotaz bych chápal, pokud by se to týkalo běžeckého lyžování, které je samo o sobě ekonomicky výhodnější, než sjezdové lyžování a cena za stravování je tem vlastně největší položka.
Ale v ČR pokud pojedu na "jednodenní" lyžování, tak mne cesta a skipass pro dospělého + "juniora" vyjde na cca 2000Kč(+). Ten oběd z toho už je opravdu nevelká částka. V zahraničí je samozřejmě dražší jak skipass, tak cesta (a nemluvím o ubytování, protože to bude sotva jednodenní výlet).
Ale je každého věc jak to dělá. Já jen psal svůj názor.
P.S.: Ono v -5°C vyndat z batohu housku a lámat si na ní zuby, to je šetření na pravém místě..
Naprostý souhlas ! já si myslím že doba paštik na pláži v Chorvatsku,popíjení vody z kašen v Benátkách a stolování na sjezdovce stylem zabořená hlava v kufru auta a ládování se řízkem už pomalu končí.
Je potřeba si uvědomit, že jídlo v restauraci se neskládá jenom ze surovin a energie, ale i práce. A tu práci chtějí ti lidé zaplatit. V zahraničí jsou podstatně vyšší mzdy, a proto je logické, že bude i vyšší cena jídla. Všechno, na co sáhne lidská ruka, je drahé. U nás to není tak markantní, protože mzdy jsou nižší, ale s ohledem na tlak na zvyšování mezd se také časem dočkáme výraznějších rozdílů.
Je proto pochopitelné, že doma uvařím finančně levněji, ale otázkou je, zda mám na dovolené potřebu trávit čas vařením. Pokud to vezmu z mého pohledu - já doma vařím hlavně proto, že mě to baví a je to relax od práce. Pokud bych měl vycházet čistě jen z finančního hlediska, bylo by pro mě výhodnější se v tomto čase raději věnovat mé práci a na jídlo chodit do restaurace.
Můžeme porovnat . V prosinci v Rakousku ve Skiareálu mě stál párek v rohlíku na naše 45,- Kč. Minulý týden v Beskydech, taktéž ve Skiareálu 50,- Kč. Kolik stojí u vás?
Do krabičky palačinky s různou náplní, do jiné krabičky domácí větší škvarky, často krabičku s hustou kaší z oves. vloček a pohankové lámanky s ořechy a datlemi, fíky. Jindy štrůdl, nebo chleba s anglickou a okurek, a na každý výlet mám pro jistotu konzervu z LIDLu Tuňák se zeleninou. Jsou v něm fazole, tak netřeba pečiva..Oříechy a ovoce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.