Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vánoční cukroví ztvrdlo

Od: naty* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den mám jen dotaz na Štědrý den jsem dala na misku cukroví a ono mi ztvrdlo a vše jsem musela vyhodit. Nevím kde je chyba děkuji za odpovet...

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


7x

Většina cukroví je naopak hned po upečení tvrdá a teprve časem se rozleží a změkne. S tímto jsem se ještě nesetkala. Mám 3 poschoďový talíř v obýváku na stole už od Štědrého dne a cukroví je pořád měkké.

Vyhazovat nebylo třeba. Buď jíst to tvrdé a zapíjet čajem. V ústech to společně změkne.

Nebo tvrdé cukroví válečkem rozmačkat, zvlhčit ho /maličko mléka a dochutit rumem/ a udělat z něj cukroví nepečené - kuličky nebo nějakou roládku. Jaga.

 

pb®

2x
Chyba je v receptu. Já mám recepty po babičce a možná i prababičce a nic se nemusí nechat uležet aby změklo a nic neztvrdne a je luxusní. Dokonce loni jsme nesnědli všechno a bylo fakt rok v mrazáku a bylo chutné.

 

minsk

2x

Cukroví se dává po upečení na chladné místo kvůli uležení. Natáhne do sebe vlhkost z ovzduší. Půda, balkon, lodžie apod.

Pokud je ponecháno v místnosti, kde se topí, tak se vlhkost odpaří a pečivo ztvrdne. Podle mne by se mohlo cukroví dát opět do papírové krabičky a dát na pár dní ven. Snad by opět změklo. Jinak také vyndavám ke kávě/čaji pouze tolik kousků, na kolik mám chut.

 

hlavicka

1x

Na to se nedá jednoznačně odpovědět. Nevíme o jaké konkrétní cukroví se jedná a jak bylo pečené. Mne vánoční cukroví pečené před vánocemi vydrží v dobrém stavu až do prvních dnů po novém roce než se ho stačí sníst a neztvrdné natolik nebo se nezkazí aby nebylo k jídlu. Pokud to ztvrdlo tak asi něco bylo při pečení udělané špatně, ale to nikdo nezjistíme když jsme u toho pečení nebyli. Některé cukroví hlavně ty z krémem nebo nepečené z másla je dobré uchovávat v chladu nebo přímo v ledničce aby to příliš v teple nezměklo nebo se to nezkazilo.

 

uulkulku

1x

co je to za cukroví? třeba perník potřebuje douho odležet. Měla jste to odleželé ve vhlé místnosti nebo suché?

 


1x

Který druh cukroví to byl? Možná máte doma hodně suchý vzduch (a také recept asi není ideální - některé rodinné recepty pocházejí z válečných/poválečných dob, kdy se hodně šetřilo na surovinách).

 


0x

Já jsem to vždy praktikovala tak, že jsem na mísu nandala cukroví v tu chvíli, kdy na něj přišla řada, tedy po štědrovečerní večeři a svátečních obědech. Co se nesnědlo jsem přikryla alobalem a dala zpátky do chladna. Nestalo se mi, že bych měla cukroví tvrdé. Není třeba ho nechávat vystavené celé vánoce, aby to člověka zbytečně svádělo pořád zobat.

Letos mám po problému, nepekla jsem žádné.

Tvrdé může být taky recepturou, já léta pekla osvědčené recepty a nemuselo se nic rozležet, bylo dobré hned.

 


0x

Co to bylo za cukroví a bylo z másla? To by ztvrdnout nemělo.

 

jezisek

0x

Co by se prosím dalo udělat z tvrdými kokoskami? Doma jsme jich udělali plno, ale jaksi jsme zjistili, že je už ani jeden nepochroupeme. Zkusil jsem si jich pár namočit do pití (ne alkoholu) a ono nic. Bych je tam nejspíš musel nechat aspoň přes noc a pak by z toho možná byla kašička. Jinak mě nic nenapadá, ale je mi líto je vyhodit.

joudic*
prejet v mixeru nebo mlynkem a neco do toho obalit nebo necim pak spojit do tycinek, treba bilou nutelou a polit cokoladou

 

nov

0x

Nedáte nic za pokus dát je do papírové krabice na balkon + přidat rozkrojené jablko.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]