Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Guláš z vepřové pečeně?

Od: miladka odpovědí: 21 změna:
Dobrý večer , manžel by si chtěl dát zítra guláš , ale nemám doma žádné plecko . Jaký asi bude guláš z vepřové pečeně? Děkuji , hezký zbytek večera

 

 

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


7x

Na guláš karé ne. Je to suché, málo štavnaté, nebude z toho v guláši žádná chut. A je toho i do guláše škoda. Z té pečeně bych udělala vynikající srbské žebírko. K tomu třeba opečené brambory.

Na guláš se musí člověk připravit. Nejlepší je hovězí kližka. Uvařit si den předem vývar z hovězích kostí, nechat vychladnout, stáhnout púryč ten škraloup omastku. A budete mít štávu na podlévání.

Z vepřového masa lze guláš také udělat, ale hovězí je daleko lepší. Z vepřového je dobrý segedín. Dávám napůl plecko a libový bůček, do segedínu se dává maso trochu prorostlé. Ale ne moc.

Karé je obrovská škoda na nějaké rozkrájení do guláše. To už byste ho mohla i pomlít do sekané. Svatá prostoto! Musíte být také trochu hospodyně, někdy se i z obyčejnějšího masa dá připravit vynikající oběd. Dělala jsem nedávno dušené vepřové ledvinky s rýží a manžel si pošmákl.

Někdo karé používá na řízky, ale jsou suché, málo štavnaté. Snad je leda předtím naložit přes noc do bílého jogurtu.

Takže za mě to "žebérko," nebo, jak radila Wamp, upéci s bramborovým či chlupatým knedlíčkem a se zelím, nebo špenátem. Ten mám nejradši. A nic tím nezkazíte. Na guláš si koupit hovězí kližku. Jaga.

 


6x

Udělejte z toho segedin. Hm, dostal jsem hlad...


doplněno 03.12.21 18:21:

Kami123, chcete recept? Vycházím z toho, že má doma pečeni a manžel chce guláš, proto navrhuji segedin, možná trošku netradiční. Přece ji nepošlu do obchodu, at koupí hovězí... Mmchdm, je dost docela dobrých věcí, které chutnají, i když se udělají netradičně. Znáte játrovou paštiku? Zkuste ji někdy vytlačit z plechovky, rozkrojit na tři kolečka a ty pak osmahnout v trojobalu... Chudá léta mě naučila...

kami123

Podstata segedýnu je pro mne kombinace kyselé-tučné.

Pečeně je minutkové maso. Tedy ne moc vhodná na vaření, dušení a i pečení, pokud není brán ohled na rychlost a teplotu uvnitř. Dlouhou tepelnou úpravou zeschne a ztuhne. Je to mrhání surovinou.

Já nevidím v jejím použití v guláši a segedinu rozdíl.

Ale každý má jiné chutě a někdo třeba tučné nerad i v tom segedýnu.

Škoda že Miladka nenapsala, co nakonec bylo. On i ten guláš k vyhození určitě nebude.

 


4x
Ahojte.
Manžel by si chtěl dát zítra guláš..
Hmm, ale nemáte na něj to správné maso.
Takže vepřovou pečeni pěkně upečte a pokud bude zelí a bramborový knedlíček, bude manželovi lupat aj za ušima

 


3x
Když budu odpovídat přesně na to, na co se ptáš. Tak odpověď zní suchý. Kotleta je prostě suchá a guláši nedá tu správnou chut.
Nebudu moralizovat o tom, že z vepřového se guláš nedělá jak tu u některých "znalců" zvykem, protože vím jak dobrý je zabijačkový guláš nebo třeba guláš z husích či krůtích žaludků, Ale z pečeně bych ho asi opravdu nedělal. Tam bych uplatnil známé rčení - Čecha řízkem neurazíš. Nebo bych udělal plátky na houbách, které miluju.
max*
Uplne jsem se obliznul u tech platku na houbach.
S gulasem bych pockal, az se sezene spravne maso, ale sel bych nyni treba do jelena. Mnam.

A což takhle krkovice a pečený guláš?

Jinak možná bych z pečeně zkusil katák - katův šleh!

max*
Myslim, ze z poradne krkovice by byla skoda delat gulas. Koupil jsem uruguajskou krkovici, meli to perfektne narezane na 3cm platky. Na kontaktnim grilu jen nalozene v olivovem oleji, posolene a opeprene to byla super lahudka. Jedno
z nejlepsich, co jsem kdy delal a jedl.
Zkousel jsem to pak priste na rostu na grilu, to nebylo ono, prilis vyschle.
Tam zvitezilo argentinske teleci, pred klokanem.

Maxi a myslíte krkovici z prasátka?To je skoro univerzální maso! Z krkovice dělám vše A u hovězího-telecího se tomu kusu masa neříká krkovice!

Makro - popis dílu. Oblíbenou částí z kategorie hovězího předního je krk neboli krkovice, k jejíž přednostem patří nejen skvělá chut a široké kulinářské uplatnění,
Tak jsme zase o něco chytřejší i bé je správně.

 


2x

Plecko je suché. Když už v nějakém pomatení mysli ho koupím, pak ho vcelku osmažím ze všech stran, na výpeku cibuli, podlít, zavřít v papiňáku, A pak pokračovat jako na paprice, se smetanou. Maso krájím přes vlákna na hodně tenko.

slon

Plecko je suché...nené

 

pb®

2x
Máme rádi suché maso, naopak kližku bych ani nemlela a rovnou hodila psům a plecko bych možná umlela. Krkovici skoro nekupuju, nechtějí mi to jíst ani když je řádně 2 hodiny pečená a šlejšky tam už nejsou. Vede kýta, panenka, pečeně. Guláš běžně dělám z kýty, ale klidně i krůtího prsa a dost možná už byl i z pečeně, ale z té bych radši udělala španělské ptáčky. Sice se mají dělat z hovězího, ale jde i z vepřového. Vlastně nevím, proč je skoro národní ostuda mít rád suché maso a sladké víno.
Protože každý kuchař ví, že tuk je nositelem chuti. Ty vaše suché zázraky nedají omáčce chut a pak to doháníte kostkou a doma si mlaskaj. Neznám nikoho kdo by kližku dával psům jen proto že z ní neumí uvařit.

totak,

přesně tak. My tomu suchýmu masu říkali piliny, ono to tak po uvaření chutnalo. Zásadně to nekupuju. Nejraději kližku, třeba svíčková je z ní úplně špičková. Už čeká v mrazáku na vánoce. Nebo falešnou svíčkovou z plece, ne z kýty a super je taky loupaná plec - péro

 


1x

Ano, jak píší ostatní, maso by bylo suché.

Uvařte radši z pečeně plátky na houbách ,nebo na paprice. Omáčka tomu masu dodá aspoň trochu št´ávu.

 


1x

Guláš opravdu ne.Proč neudělat pečeni se sosem,který můžete zahustitPečeně se má pěkně stáhnout provákem,aby právě si zachovala štávu a nebyla vysušená,opéct a pak podusitBudete se divit,ale při tom čtení zrovna ji jím a s brambborovými špalíčky a špenát

 

 

kami123

0x

Toto bych opravdu nedělal.

Najdi radši nějaký recept na tu pečeni. Třeba katův šleh - flamendr.

 

joudic*

0x
pecene nicmoc na gulas leda rozbita v papinaku ale i tak, v segedinu se to ale schova

 


0x

Jde udělat ledacos, jen se nesmíte bát a pořádně dochutit. Vnučka mi jednou řekla,jestli někdy uvařím něco 2 x stejně,to ale u mě nehrozí. Já udělám guláš z toho,co mám a ještě nikdy si nikdo nestěžoval. Když dcera byla vegetariánka,dělala jsem guláš i bez masa.Já bych kostky masa na noc naložila do trochy oleje a dala do guláše slaninu-přiměřeně.

 

jabraka*

0x

Když navštívím Kaufland,mají z přípravny krabičky s kostkami na vepřový guláš,koupím.Manželka uvaří gulášek,vubec není suchej.Vždyt je v něm halda cibule i paprika

JB

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]