Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
může mi někdo poradit vyzkoušený a dobrý recept na zpracování aronie?
Děkuji, Nikol
Já jsem z ní dělala falešné brusinky. Pekla jsem v železném pekáčku v troubě s cukrem, přidala skořici a hřebíček. Zvláště ke zvěřině úplně nej nej
já teda ne, ale manželka na mě vysomruje slivovici, smíchá s aronií, přidá cukr, delší dobu to vyluhuje, sem tam zamíchá, potom přecedí a ženské za tím mohou uliskat , letos asi 12 litrů, počítám, že do pololetí je to pryč
Jiriku, já zas měla doma hruškovici, třičtvrtě láhve, ale bledou a ani moc nevoněla. Tak jsem tím úzkým hrdlem protlačila postupně hrst sladkých hruškových křížal. Ty se nacucaly, vylouhovaly. A mám hruškový voňavý zlatý likér...Nic necedím, velké kusy zůstávají v láhvi. A jdu si nalít!
A to ještě kdybys měla na plotě schizandru. S hrstí těch trpkých kuliček to je dobrota. Z kupovaných sušených už to není ono ale i tak to mizernou pálenku zvedne o třídu výš. A když už jsme u tématu jak zužitkovat áron, tak se sušenou aronií, aby se slivka zbytečně neředila to taky musí být dobrota.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.