Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bůček s kůží nebo bez?

Od: karlos123 odpovědí: 12 změna:

Chci vařit česnekový bůček. Do vody dám bůček a divoké koření, po vychladnutí potřu česnekem a paprikou. Nechám v lednici v alobalu několik dní. Může být ten bůček z kůží, nebo bude tvrdá?

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

ne tvrdá nebude

 


3x
Nebude tvrdá,nebojte.
Krásně se rozleží a skřehne
doplněno 31.10.21 16:15:

youtu.be/...

 


3x

Bůček v česneku dělám a máme ho rádi. Jen těžko se dodržuje doba potřebná k odležení.

Bůček vařím v tlakovém hrnci i s kůží. Po uvaření se snadno vytahají kosti. Kůže je krásně měkká, můžete ji tam klidně nechat a naložit to s ní. Někdo ji ale nerad. Třeba můj manžel. Tak to udělám jinak.

Vařím maso s kůží. Když uvařím, polovinu kůže odřežu pryč, posolím ji a hned sním. To bude maso pro něj. Pro sebe si část bůčku nechám i s tou kůží. A sním ji po rozležení s ostatním masem.

Takže můžete tak, jak to máte rád. Jaga.

Jako bonus vkládám svůj recept, nemá chybu. Je vychytanější, než ten Váš:

1 kg libovějšího bůčku, 12 stroužků česneku, 5 bobkových listů, 5 kuliček pepře, sůl. Vše vařit 45 minut v tlakovém hrnci.

Ještě horké potřít směsí, zabalit do alobalu, po vychladnutí nechat 6-7 dní v ledničce uležet.

Směs: 15 stroužků česneku /prolisovat/, 1 lžička pepře, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička grilovacího koření, přidat trochu worčestrové a sojové omáčky, kdo rád pikantnější, může přikápnout i tabasco /chilli omáčku/. Vše dobře promíchat.

Olej žádný. Bůček je mastný dost sám o sobě! Směs na pomazání Vám zvláční těmi tekutými přísadami.

Jago, tak tohle jsem teda vůbec neznala. Docela se mi to líbí a zítra jedu pro bůček a vyzkouším. Pak napíšu, jak mi to chutnalo.

Suzy, bude Ti to určitě chutnat. Ale víš, co je na tom to nejtěžší? Chodit kolem ledničky 6 - 7 dní, než se to rozleží a vydržet to. Tantalova muka jsou proti tomu sranda. Jaga.

kami123

Někdy se odděluje tučné od libového a pak se to hůře krájí.

Když se to zavakuuje, tak to po schladnutí drží kompaktní tvar.

Zároveň to "nesmrdí" v lednici a neprovokuje k ochutnávkám.

Lépe se vůně proleží.

Já dělám často z laloku.

No já si právě říkám, že to rovnou zkusím udělat sous vide systémem. Nebudu to vařit v papiňáku, ale naložím podle návodu Jagy, zavakuuji a dám vařit na 10 hodin. Tím pádem by mělo odpadnout to několikadenní čekání na proležení masa a také v mase zůstane všechna štáva, nevyvaří se do vody v papiňáku. Určitě to zkusím, ale ještě jsem nevylezla z baráku, tak bůček ještě němám koupený.

 

kami123

1x

Tepelný proces nebude?

kami123

Vidím, že bylo opraveno na vaření..

Technicky ok.

Osobně doporučuji po vaření koření nekombinovat, rozdělit na části a marinovat jednodruhově..

paprika

česnek

čili

pepř

zázvor

Za mne nejlepší česnek..

 

karlos123

Přátelé děkuji za odpověď. Ještě se zeptám. Až budu ten vlažný bůček obalovat v prolisovaném česneku a mleté paprice, mám to nechat jen tak na sucho, nebo tam dát i třeba olej? Kolik česneku? 8 stroužků a lžičku papriky? A co ten olej? Děkuji za odpověď mám 1 kg bůčku na 3 kusy.

kami123

Jak jsem psal, nedoporučuji kombinovat,

vyzkoušej sám, první česnek, druhý paprika, třetí obojí.

olej je zbytečný , stačí dobrý kontakt s kořením - zajistí jej vlhkost a alobal.

česnek by přebil papriku.

Odhad bych řek máš dobrý. Papriky bych dal větší poměr na kg. Paprika co nejkvalitnější...

Aji ryze pepřový je luxus.

@karlos123 Vždyt to máte v tom videu, které jsem vám poslala

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]