Nejste přihlášen/a.
Chci vařit česnekový bůček. Do vody dám bůček a divoké koření, po vychladnutí potřu česnekem a paprikou. Nechám v lednici v alobalu několik dní. Může být ten bůček z kůží, nebo bude tvrdá?
Bůček v česneku dělám a máme ho rádi. Jen těžko se dodržuje doba potřebná k odležení.
Bůček vařím v tlakovém hrnci i s kůží. Po uvaření se snadno vytahají kosti. Kůže je krásně měkká, můžete ji tam klidně nechat a naložit to s ní. Někdo ji ale nerad. Třeba můj manžel. Tak to udělám jinak.
Vařím maso s kůží. Když uvařím, polovinu kůže odřežu pryč, posolím ji a hned sním. To bude maso pro něj. Pro sebe si část bůčku nechám i s tou kůží. A sním ji po rozležení s ostatním masem.
Takže můžete tak, jak to máte rád. Jaga.
Jako bonus vkládám svůj recept, nemá chybu. Je vychytanější, než ten Váš:
1 kg libovějšího bůčku, 12 stroužků česneku, 5 bobkových listů, 5 kuliček pepře, sůl. Vše vařit 45 minut v tlakovém hrnci.
Ještě horké potřít směsí, zabalit do alobalu, po vychladnutí nechat 6-7 dní v ledničce uležet.
Směs: 15 stroužků česneku /prolisovat/, 1 lžička pepře, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička grilovacího koření, přidat trochu worčestrové a sojové omáčky, kdo rád pikantnější, může přikápnout i tabasco /chilli omáčku/. Vše dobře promíchat.
Olej žádný. Bůček je mastný dost sám o sobě! Směs na pomazání Vám zvláční těmi tekutými přísadami.
Jago, tak tohle jsem teda vůbec neznala. Docela se mi to líbí a zítra jedu pro bůček a vyzkouším. Pak napíšu, jak mi to chutnalo.
Suzy, bude Ti to určitě chutnat. Ale víš, co je na tom to nejtěžší? Chodit kolem ledničky 6 - 7 dní, než se to rozleží a vydržet to. Tantalova muka jsou proti tomu sranda. Jaga.
Někdy se odděluje tučné od libového a pak se to hůře krájí.
Když se to zavakuuje, tak to po schladnutí drží kompaktní tvar.
Zároveň to "nesmrdí" v lednici a neprovokuje k ochutnávkám.
Lépe se vůně proleží.
Já dělám často z laloku.
No já si právě říkám, že to rovnou zkusím udělat sous vide systémem. Nebudu to vařit v papiňáku, ale naložím podle návodu Jagy, zavakuuji a dám vařit na 10 hodin. Tím pádem by mělo odpadnout to několikadenní čekání na proležení masa a také v mase zůstane všechna štáva, nevyvaří se do vody v papiňáku. Určitě to zkusím, ale ještě jsem nevylezla z baráku, tak bůček ještě němám koupený.
Přátelé děkuji za odpověď. Ještě se zeptám. Až budu ten vlažný bůček obalovat v prolisovaném česneku a mleté paprice, mám to nechat jen tak na sucho, nebo tam dát i třeba olej? Kolik česneku? 8 stroužků a lžičku papriky? A co ten olej? Děkuji za odpověď mám 1 kg bůčku na 3 kusy.
Jak jsem psal, nedoporučuji kombinovat,
vyzkoušej sám, první česnek, druhý paprika, třetí obojí.
olej je zbytečný , stačí dobrý kontakt s kořením - zajistí jej vlhkost a alobal.
česnek by přebil papriku.
Odhad bych řek máš dobrý. Papriky bych dal větší poměr na kg. Paprika co nejkvalitnější...
Aji ryze pepřový je luxus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.