Dobry den, v nejakych receptech jsem videla pouzivat lahudkove drozdi. Mate ho nekdo doma? Stoji za to ho koupit? Jak chutna a k cemu se presne vyuziva?
Dobrý zdroj vitamínu B. Ve veganské kuchyni nahrazuje chut sýra. Jde použít kamkoliv - pomazánky, polévky nebo posypat brambor. Mě chutná ale není to nějaká závislost.
Zdravím, lahůdkové droždí se hodně používá ve veganské kuchyni, používá se třeba do pomazánek, omáček, místo sýra na těstoviny... Chutí prý připomíná parmezán. Kupte případně nějaké menší balení a zkuste ho.
Tohle droždí se prodávalo už před desítkami let. Znám ho jako sypké z takových drobounkých kuliček různých velikostí. Přemýšlím, jaký mělo název.. Kupte určitě. vylepšíte si polévky, třeba zeleninové, a zároveň si je uděláte zdravější.
Prodávalo se pod názvem TEBI a 30 let jsem po něm marně pátrala. Úplně náhodou jsem na něj narazila při online nákupu u Rohlik.cz, kde je ovšem nesprávně zařazeno mezi přísadami do těsta. Je to přesně totéž jako Tebi, byla jsem zvyklá ho používat třeba do omáček, kterým dodávají to nedefinovatelné "něco", co dodá pokrmu ten správný šmak. Vřele doporučuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.