Nejste přihlášen/a.
dobry dem, je v tunaku v konzerve sul? pripadne kolik, dekuji
Tuňáka miluji, ale nekupuji ty malé konzervy, a už vůbec ne drceného. Mám ráda celé kousky masa a v oleji, ne ve vlastní štávě, to mi vůbec nechutná a mám pocit, že tam něco přidávají. Takže kupuji tuňáka jenom kilové balení a čisté maso v oleji. Jsou to krásné štavnaté kousky a vůbec nejsou slané. Naopak si já musím přisolit, když třeba dělám pomazánku, nebo si dělám těstovinový salát s tuňákem, nebo zeleninový salát s tuňákem. Vyndám si jenom to maso, s troškou oleje. Nikdy se mi tuňák nezkazil a to jsem sama, a najednou kilo masa nesním. Když koupím v ve velké konzervě, tak si odeberu co potřebuji a zbytek mám normálně v lednici i měsíc a pořád je výborný. Ale musí být maso potopené v tom oleji, tak když chybí, tak přileju trochu olivového oleje, aby byly kousky potopené. Posílám foto. Jeden je v té konzervě a druhý je v takovém vakuovém pytli. Tak toho když otevřu, tak zbytek přendám do plastové krabice a pořádně zaliji olejem. Dokonce jsem ho i po porcích zmrazila, v menších krabičkách a v mrazáku mi vydržel hodně dlouho bez úhony. Zrovna včera jsem si v Lidlu koupila tu kulatou kilovou konzervu. Měli ho v akci a protože ho znám, tak jsem se zásobila, protože není vždycky k sehnání. Cena za kilo, byla u obou kolem 150 korun. Ale nemají ho všude a nemají ho vždycky.
Tak já se těším dobrému zdraví, a tohle mám opravdu už mnohokrát odzkoušené. Oni toho napíší. Ale nikomu to nevnucuji, jen jsem napsala své zkušenosti. Nikdy se žádná plíseň neobjevila. Ale jak jsem psala, musí to být ponořené v oleji. A klidně se může eda obsah přendat do té plastové krabičky. Já to tak dělám, když otevřu ten pytlík. Ale tu konzervu v plechovce nikam nepřendávám, má to dobře pasující víčko a ještě se mi v tom ryba nezkazila a a ni nebyla ničím cítit. On to není uvnitř obyčejný plech, je to něčím potažené. Ty krabičky si pak nechávám a dávám si do toho něco jiného. Třeba nějaké koření a tak různě a některé mám už několik roků a jsou uvnitř pořád nedotknuté. Nerezaví to, ani to ničím nepáchne. Ale opakuji, kdyby se někdo obával o své zdraví, tak at to raději dělá podle návodu na krabičce.
Tak dobře, už jsem také mrazila, psala jsem to. Tak teda budu příště porcovat do krabiček a budu mrazit. Sice jsem to tak nedělala několik let, a nic mi nikdy nebylo, ale po přečtení toho článku bych na to pořád myslela. Tak to budu teda mrazit, at mám klid.
Podle mne se v tom článku samozřejmě jako všude přehání.
Navíc se tam nerozlišuje v oleji/štávě.
Každý at činí podle svého rozumu.
Pro mě je relevantnější zkušenost než poulární článek.
Když má někdo prakticky odzkoušený měsíc bez toho, aniž by se otrávil, tak lze dedukovat, že po dvou týdnech by to mělo být ok pro všechny.
Nepočítám alergiky.
I restauracím je doporučeno, že by takhle tuňáka skladovat neměly. Zákeřné na tom je, že nevypadá ani nechutná zkažený. Dlouho se nic neděje a pak najednou, i po odlišných zkušenostech, ano. Asi to není případ každé konzervy, takže jen tak pro info. Vypadá to, že @pb, která zdravé výživě hodně rozumí a každý, kdo čte její odpovědi, si určitě osvojil nejednu její radu, by to mohlo zajímat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.