Nejste přihlášen/a.
Pěkné odpoledne
nevyznám se v rýžích a jejich typech,která se nejvíc hodí ke Guláši a podobným jídlům, víte někdo prosímvás? Taková ta typická sypká,jako se dělá v jídelnách nerada bych , aby byla slepená (to vim že je jasmínová).
děkuji.
Se spolurádci nesouhlasím. Ke guláši se rýže hodí, ale vhodná je tzv. lepivá (ofiko výraz). Krátkozrná, jen lehce propláchnutá, nejlepší z rýžovaru nebo dušená. U guláše funguje jako skoro kompaktní sousta a krásně nasákne omáčkou. Dlouhozrná sypká je nevhodná. Knedlík je samozřejmě klasika, ale zejména dnes, kdy ho skoro nikdo neumí pořádně uvařit a buď podává hnusný kupovaný péřový nebo v nejlepším případě "z pytlíku" to není žádná lahůdka. Čest výjimkám. Já jím rýži prakticky ke všemu, ale mám různé druhy k různým jídlům. Asi tak...
Ke guláši je opravdu nejlepší knedlík nebo chleba.
Pokud chcete rýži, tak kupte Basmati.
Ta se nelepí, ale pozor, musí se UMĚT uvařit
Přidám se k diskuzi s bramborákem. Už jste dali někdy do hlubokého talíře bramborák a na něho nalili guláš? Ne? tak to máte mezery ve vzdělání.Napravte to a nezapomeňte na vychlazené pivečko!
Bramborák mám ráda i s ledvinkami a játry na cibulce.
Tazatel se ptal která rýže a správná odpověď je ŽÁDNÁ. Vy si jí můžete dát i ke svíčkové, když na to přijde. Takový tlepačky dělá Babica.
Pokud někdo (z jakéhokoli důvodu) nejí knedlíky, tak nechápu, proč by si nemohl udělat guláš s rýží.
Já si ho kolikrát vezmu taky s rýží nebo s těstovinami (roury) a je taky výbornej, matka ho kdysi občas vařila i s bramborama, ale to už není ono..
V úplně každý evropský zemi (třeba i v různých oblastech Německa) se guláš dělá úplně jinak, a podávají k němu naprosto odlišný přílohy - třeba pouze brambory, nudle, bramborovou kaši atd..
Všichni dělaj jednu zásadní chybu a to tu, že rýži vařeji.
Rýže se totiž peče, aby byla dobrá a sypká ..
No možná, ale když máte doma rýžovar, tak uděláte rýži bez problémů, naprosto skvělou, a nemusíte kvůli troše rýže rozpalovat celou troubu. V dnešní době, kdy je elektrika čím dál dražší je to opravdu zbytečné plýtvání energií. To mohly dělat hospodyňky kdysi dávno, kdy jim to bylo jedno, protože měly kamna na uhlí a u nich měly i troubu. Sama to pamatuji z dětství. Ale v dnešní době dělat rýži v troubě, je opravdu nerozumné. Navíc není pravda, že se rýže musí péci, aby byla sypká.
no mě nejvíc chutná guláš s rýží,knedlíky jsou taky dobrý ale po rýži se doma můžem utlouct. jde mi právě o to aby byla sypká. je to věc chuti nechtěla jsem rozpoutat hádku co ke guláši patří přeci
zkusím tu dlouhozrnou ještě tedy nevím co to znamená když je loupaná nebo neloupaná a parboiled, vidím to všude.
hezký den!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.