Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Která rýže se hodí ke guláši

Od: tamta odpovědí: 30 změna:

Pěkné odpoledne

nevyznám se v rýžích a jejich typech,která se nejvíc hodí ke Guláši a podobným jídlům, víte někdo prosímvás? Taková ta typická sypká,jako se dělá v jídelnách nerada bych , aby byla slepená (to vim že je jasmínová).

děkuji.

 

 

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kami123

9x

Dlouhozrná.

Nejlepší rýže je knedlík.

Případně čerstvý rohlík, nalámaný do uleželého guláše .

Rýži (žádnou) si teda ke guláši představit neumím .

V maďarsku se podávají noky.

kami123

Myslíš snad knedlíčky, ne?

.

V NDR ale spíš špecle.

Ve světě zase obvykle těstoviny.

Tarhoňa v Maďarsku. U nás knedlík, někdy udělám i bosák. Je to ňamina.

jirik50*

moda je dávat ke guláši malé bramborové placky, nechápu to

Když jsou ke guláši bramboráčky, tak je z toho hned lepší jídlo... V jídelně si to dávají skoro všichni... Je to zvyklost dělat v oblasti Herálce ...

 

tabletka*

6x

Se spolurádci nesouhlasím. Ke guláši se rýže hodí, ale vhodná je tzv. lepivá (ofiko výraz). Krátkozrná, jen lehce propláchnutá, nejlepší z rýžovaru nebo dušená. U guláše funguje jako skoro kompaktní sousta a krásně nasákne omáčkou. Dlouhozrná sypká je nevhodná. Knedlík je samozřejmě klasika, ale zejména dnes, kdy ho skoro nikdo neumí pořádně uvařit a buď podává hnusný kupovaný péřový nebo v nejlepším případě "z pytlíku" to není žádná lahůdka. Čest výjimkám. Já jím rýži prakticky ke všemu, ale mám různé druhy k různým jídlům. Asi tak...

kami123

Mě to také chutná s rýží. Ale člověk se nakonec stejně rád vrací k ověřené klasice.

Tu dlouhozrnou bych taky nevolil na prvním místě, ale dotaz byl holt na sypkou.

 


5x

Rýže ke guláši? Jak psal-psala Kami. Nejlepší řýže ke guláši je knedlík (houskový) nebo pečivo!

 


4x

Ke guláši je opravdu nejlepší knedlík nebo chleba.
Pokud chcete rýži, tak kupte Basmati.
Ta se nelepí, ale pozor, musí se UMĚT uvařit

 

id

2x

Pro nevěřící - guláš s rýží existuje velmi dlouho pod názvem Mexický guláš. Na netu je spousta receptů.

Já vařím guláš na dva dny. první den je s knedlíkem, druhý den přidám do guláše hrášek a podávám s rýží. Obojí je moc dobré.

 

liska5

1x

Já bych udělala kulatozrnnou klasiku.

Ty jasmínové a basmati s tou vůní se hodí tak k nějaké číně. I ta parabolická dlohozrnná ke guláši není ono.

/Jasmínová se lepí? Mně ne./

 


1x

Přidám se k diskuzi s bramborákem. Už jste dali někdy do hlubokého talíře bramborák a na něho nalili guláš? Ne? tak to máte mezery ve vzdělání.Napravte to a nezapomeňte na vychlazené pivečko!


doplněno 29.08.21 07:46:

Bramborák mám ráda i s ledvinkami a játry na cibulce.

kami123

Podle mě se bramborák k tomu moc nehodí, maximálně jako doplněk ke knedlíku, ale každý má jiné preference a každý má i jinou představu o guláši.

 


1x
Kupuji zásadně dražší a douhozrnou.

 

krtek6

1x

ke guláši? žádná...guláš jedině s pečivem nebo knedlou

 


1x

Ke guláši knedlík,těstoviny-kolínka a nebo chleba,rýže se ke guláši jako příloha nedává

tabletka*

To je věc názoru, navíc se na tohle tazatel vůbec neptal.

Tazatel se ptal která rýže a správná odpověď je ŽÁDNÁ. Vy si jí můžete dát i ke svíčkové, když na to přijde. Takový tlepačky dělá Babica.

kami123

Správná odpověď je v tomto případě INDIVIDUÁLNÍ ZÁLEŽITOST.

asiemil

Guláš je prostě majda na tisíc spůsobů a tak se k tomu hodí vše. Přihodíte zelí máte falešný segoš a nemusíte ani přílohu.

 

music*

1x

Pokud někdo (z jakéhokoli důvodu) nejí knedlíky, tak nechápu, proč by si nemohl udělat guláš s rýží.

Já si ho kolikrát vezmu taky s rýží nebo s těstovinami (roury) a je taky výbornej, matka ho kdysi občas vařila i s bramborama, ale to už není ono..

V úplně každý evropský zemi (třeba i v různých oblastech Německa) se guláš dělá úplně jinak, a podávají k němu naprosto odlišný přílohy - třeba pouze brambory, nudle, bramborovou kaši atd..

en.wikipedia.org/...

 

 


0x

Všichni dělaj jednu zásadní chybu a to tu, že rýži vařeji.

Rýže se totiž peče, aby byla dobrá a sypká ..

spu

Ale kdepak peče.Správná rýže je kulatozrná a dělá se v papiňáku.

No možná, ale když máte doma rýžovar, tak uděláte rýži bez problémů, naprosto skvělou, a nemusíte kvůli troše rýže rozpalovat celou troubu. V dnešní době, kdy je elektrika čím dál dražší je to opravdu zbytečné plýtvání energií. To mohly dělat hospodyňky kdysi dávno, kdy jim to bylo jedno, protože měly kamna na uhlí a u nich měly i troubu. Sama to pamatuji z dětství. Ale v dnešní době dělat rýži v troubě, je opravdu nerozumné. Navíc není pravda, že se rýže musí péci, aby byla sypká.

 


0x
Ke guláši, jako snad jedinému jídlu se jakž takž hodí všechno. První je samozřejmě knedlík, hned za tím pečivo a poté, s velkým odstupem, vše ostatní, třeba i ta rýže. Ale rýže aby byla dobrá, tak musí malinko lepit. Jakmile je zcela sypká, tak to je špatně. Nejen ke guláši, ale prostě ke všemu.

 

tamta

no mě nejvíc chutná guláš s rýží,knedlíky jsou taky dobrý ale po rýži se doma můžem utlouct. jde mi právě o to aby byla sypká. je to věc chuti nechtěla jsem rozpoutat hádku co ke guláši patří přeci

zkusím tu dlouhozrnou ještě tedy nevím co to znamená když je loupaná nebo neloupaná a parboiled, vidím to všude.

hezký den!

liska5

Tak zvolte alternativu Bulgur. Vaří se o něco déle, jak rýže a třeba rizoto z něj je snad lepší.

 

slon

0x

Asi bych použil jakoukoli rýži, kromě parboiled. Sice je sypká, ale nenasákavá.

A pro ostatní - já si pochutnám na bramborových vlnkách z trouby a gulášem. Změna je život!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]