Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Smradlavé maso

Od: nik* odpovědí: 12 změna:
Uvařila jsem už trochu smradlavé kuřecí maso, teď toho lituju, měla jsem ho raději vyhodit. Můžou z masa nastat nějáké zdravotní komplikace, za jak dlouho by se projevily? Děkuji za odpovědi.

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


6x

Příště zkuste maso pořádně omýt pod tekoucí vodou, pak namočit do octové vody, tam ho ponechejte aspoň hodinu. Pokud by ještě bylo cítit, vyhodila bych ho.

doporučuje se také růžový roztok hypermanganu.

Jinak pokud je ze supre -hyper v plastu-pak většinou zasmrádne taková ta savá podložka pod masem, která nasaje "štávu" z masa a zasmrádne daleko rychleji než maso.

 


5x

Než mít ze zasmrádlého masa třeba žloutenku, tak ho raději zlikviduji... Pro pár korun nebudu obětovat svoje zdraví a zdraví mojich blízkých..

pb®
Nastudujte si původce a přenos nemocí. Pokud žloutenkou myslíte virovou hepatitidu, pak ji ze zkaženého masa těžko dostanete. Při vašich vědomostech nejspíš netušíte, že žloutenka je jen příznak různých onemocnění a může se vyskytovat u hepatitid, ucpaného žlučovodu, jako novorozenecká žloutenka...

 


3x
Může nastat průjem.
Ten by se po konzumaci mohl projevit ještě ten den, nebo další.
Ale nic hrozného to nebude.
Příště dávat větší pozor !

 

kami123

2x

Podle mě mohou a někteří jedinci jsou na to přecitlivělí.

Někteří zase žadný problém nezaregistrují.

Pokud ti to vadí čichem, nejez to.

Dal bych maso psovi.

Já ne, na to ho mám příliš ráda.

Náš první pes si naopak na rozleželém mase, které si někde schoval, hrozně pochutnal. No, a třeba sníst smradlavou rybu a ještě se ve zbytcích vyválet, to byl na rozdíl od nás nejštastnější. Nic mu nebylo, ale my jsme ho víc hlídali.

 

pb®

2x
Příště kuřecí maso zpracovat ihned v den nákupu. Buď uvařit, nebo naporcovat a zmrazit. Nenechávat v lednici do druhého dne. Není to hovězí, které může zrát tři týdny.

 

sametka

0x

I salmonela může dělat problém.

 

liska5

0x

Bakterie varem zabijete, infekce to pak nebude, ale jejich toxiny v mase zůstanou a mohou způsobit otravu

 


0x

Píšete, že jste maso uvařila. Nikde ale není zmínka o tom, zda jste ho i jedla.

Pokud už maso není úplně čerstvé, lze jej namočit do roztoku vody s octem. To už tady rádci psali. Potom opláchnout a připravit na něčem pikantním, co zakryje to, že maso "nevoní".

Když v jedné restauraci bylo kdysi na jídelníčku třeba hovězí na česneku, nebo hovězí na pepři, věděli jsme své.

Pokud je to jenom málo, lze to použít. Pokud je ale maso už "zamřelé", nezbývá, než ho vyhodit. Kuřecí není zas až tolik drahé, abyste utrpěla velkou škodu.

Psovi bych to nedala. I pes má zažívání, jako člověk, tak proč hazardovat s jeho zdravím? Jaga.

Jednou jsem vyndala z mrazáku pár plátků kuřecího, dala do misky a nenapadlo mě nic lepšího, než si to položit nahoru na vysokou lednici, kam nebylo vidět. Samozřejmě jsem na milé maso zapomněla. Za pár dní chodím po kuchyni a přemýšlím, kde se tady vzal ten smrad. A ještě další 2 dny to trvalo, než jsem přišla na to, že vlastně "rozmražuji maso." Od té doby na tu vysokou lednici dávám jen stojací kalendář. Ten mi zasmrádnout nemůže. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]