Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Mele se bůček do klobás i s kůží?

Od: romanadasa* odpovědí: 13 změna:

Zdravím.Možná hloupý dotaz, ale chci se zeptat, jestli do domácích klobás na uzení se bůček mele i s kůží. Díky.

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Do klobás se bůček s kůží nedává, kůže se před mletím odřeže pryč. Mele se jenom čisté maso. Ten prát do klobás se nevaří, do střívek se nabíjí syrový a při pouhém uzení by kůže v klobásách nezměkly a nebylo by to dobré.

Kůže se nedávají ani do jitrnic, do prejtu, do jelítek.

Kůže se dávají do domácí tlačenky a do sulcu. Ale v obou případech jsou to kůže dobře uvařené, poté pomleté. Díky nim tlačenka i sulc pěkně klihnou, ztuhnou. Jaga.

007cz

5 stroužek Česnek 0,5 kgJátra vepřová1 polévková lžíce Majoránka 0,5 kávová lžička Pepř černý mletý 700 gRohlíky bílé1 kávová lžička Sůl 2 kgVepřová hlava0,5 kgVepřová kůže1 kgVepřové koleno1 kgVepřové nožičky3 lVoda pitná

milujivareni.cz/...

reznik

Mlit kuze do tlacenky jsem jeste nevidel. Tlaca se vzdy poji polevkou.

Co to? Tlačenka se pojí polévkou? Nějaká novinka, něco mi uteklo? S ovarem se uvaří kůže, umelou jemnou šajbou a je to.
Pak se v ještě nedodělaný polévce hodinu vaří, tedy jen tak táhne těsně před varem.
asiemil

Ano polévkou, silným vývarem s masa a těch kůží. Když nedělám tláču jenom klobásy tak pomelu kůže na sračku. Ta trocha kolagenu na cca 30 kg těsta vůbec nevadí.

007cz
Ano, pojí se polévkou, hodinu vařit? Proč? Vše v tlačence je již uvařené, jen se v převalujici polévce vykoupe.
asiemil

Převařuje se kvůli sjednocení koření a syrovému česneku.Ale hodinu?

 

007cz

2x
Bez kůže, kůži do jitrnic.

 

asiemil

2x

Kůži sundat pomlít na jemno.

 


1x

Kůže se do klobás nedává z jednoduchého důvodu, kůže se musí nejdříve uvařit a do klobás se dává maso syrové.

U náš se uvařená a jemně namletá kůže dává i do jitrnic, jelit v malém (pár dkg na kila hmoty) a do tlačenky už podstatně více. Mě osobně to chutná, že uvnitř je takové pojivo.

 

staraid

0x

Nebudu zakládat nové vlákno a připojím se. Já jsem ohledně zabíjačky neználek. Dnes na babinci se děvčata neshodla. Jedna tvrdila, že pomleté kůže z bůčku přidává do sekané, druhá tvrdí, že je to hnus, že by to nikdy neudělala.

Kdo má pravdu? Kuchtíkové poraďte, děkuji ID

Do sekané se určitě nedává. Ale když se do ní dá bok a z něj zbyde kousek kůže je MOŽNÉ ji uvařit, pomlet na jemno a přidat. Správně tam nemá co dělat. Ale je zdravá a pokud nevadí proč by tam být nemohla?
staraid

Děkuji za vysvětlenou. Mám bod přikláněla jsem se na stranu, že kouskem kůže nemohu sekanou pokazit.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]