Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Možná hloupý dotaz, ale chci se zeptat, jestli do domácích klobás na uzení se bůček mele i s kůží. Díky.
Do klobás se bůček s kůží nedává, kůže se před mletím odřeže pryč. Mele se jenom čisté maso. Ten prát do klobás se nevaří, do střívek se nabíjí syrový a při pouhém uzení by kůže v klobásách nezměkly a nebylo by to dobré.
Kůže se nedávají ani do jitrnic, do prejtu, do jelítek.
Kůže se dávají do domácí tlačenky a do sulcu. Ale v obou případech jsou to kůže dobře uvařené, poté pomleté. Díky nim tlačenka i sulc pěkně klihnou, ztuhnou. Jaga.
5 stroužek Česnek 0,5 kgJátra vepřová1 polévková lžíce Majoránka 0,5 kávová lžička Pepř černý mletý 700 gRohlíky bílé1 kávová lžička Sůl 2 kgVepřová hlava0,5 kgVepřová kůže1 kgVepřové koleno1 kgVepřové nožičky3 lVoda pitná
Ano polévkou, silným vývarem s masa a těch kůží. Když nedělám tláču jenom klobásy tak pomelu kůže na sračku. Ta trocha kolagenu na cca 30 kg těsta vůbec nevadí.
Nebudu zakládat nové vlákno a připojím se. Já jsem ohledně zabíjačky neználek. Dnes na babinci se děvčata neshodla. Jedna tvrdila, že pomleté kůže z bůčku přidává do sekané, druhá tvrdí, že je to hnus, že by to nikdy neudělala.
Kdo má pravdu? Kuchtíkové poraďte, děkuji ID
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.