Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kde koupit kvalitní mleté maso?

Od: milian odpovědí: 21 změna:
Dobry den, obcas si kupuji mlete maso v lidlu (hovezi). Ikdyz je na obalu napsano, ze je to 100%, je dost tucne a casto se to ani masu nepodoba... Kde tedy koupit kvalitni mlete? Nebo je lepsi si umlit rovnou doma? (To vyjde samozrejme zase draho)

 

 

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

Kupte maso v řeznictví a nechte si ho umlít.

No tak to je to nejhorší co můžete udělat. Vyberete si maso a oni tam mají zbytky a z vašeho vybraného zbude jen část. Já si ho melu sama a v krajním případě kupuji v Bille
witch*
Asi jak kde. Řeznictví, které navštěvuji mele Vámi vybrané maso přímo před Vámi a fakt se mi nestalo, že by přihodili něco, co bych nechtěla.

 


5x

V životě bych mleté maso nekoupila, mám perfektní mlýnek a melu si sama. Kupované mleté je v podstatě polotovar, slané, je tam plno éček, aby vydrželo na oko pěkné. Děkuji, nechci. Navíc se mletím maso zahřívá a množí se v něm rychleji bakterie, takže po semletí se má co nejdřív zpracovat.

Tady si můžete počíst vitalia.cz/...

re4zon
To je asi jako tvrdit, ze kazde auto v bazaru je bourane. Nekde prodavaji hovezi polotovar (maso se to jmenovat nesmi) se soli a s namletymi kostmi a kuzi. Kdo ma hluboko do kapsy nebo neumi cist to treba kupuje. Ale v normalnim obchode, coz lidl fakt neni, se da koupit mlete maso normalni kvality. Pochopitelne je to z odrezku ktere by samotne nikdo nekupoval, ale to nicemu nevadi. Tam co nakupuju vypada mlete maso uplne stejne jako kdyz si ho namelu sam.

 

molly

2x
Mleté z Lidlu je hnus. Jednou jsem jej tam koupila a v každém soustě křupaly namleté kosti. Jasně, asi nějaká chyba, ale dost mi to mleté zprotivilo. Mleté koupím jedině v globusu ale častěji si melu. Investice do mlýnku nebyla tak velká, namelu několik kg a dám po částech zmrazit. Na karbanátky atp nemá mražení žádný vliv

 

anonymni357

1x

U kvalitniho reznika.Nevidim zadny duvod k tomu,aby mlete maso ktere ma takove slozeni,jake si prejete,bylo levnejsi nez maso tehoz slozeni vcelku.

jp

U řezníka mi řekli, že maso na přání nemelou. Mají pouze na hromadě maso dopředu umleté.

Jp, musíte si napřed to maso vybrat a koupit, a pak poprosit o umletí. Pokud je to solidní řezník, tak má přímo v obchodě viditelně umístěný stoj na mletí masa, a tam před Vámi zakoupené maso umele. Když ho ale požádáte, aby Vám ho umlel za cenu, za kterou on prodává tu svou standardní "mletou", tak to odmítne, protože to byste viděl/a, co všechno tam vlastně mele.

jp

Ale to přeci vím, že si maso nejdřív vyberu a zaplatím. Že nebudu chtít cenu vybraného masa, za cenu mletého.

 


1x

Mleté maso ve vaničkách nekupuju. Dříve jsme si vybrala u řezníka kousek, který chci pomlít a pomleli mi to. Byla jsem spokojená, ale: vadilo mi ale, že maso není předem oprané. Pak mi jednou, snad omylem, pomleli do masa i to fialové razítko. Dalo to vybírání po kouscích. Vím, že ta barva nebude škodlivá, ale v jídle jsem to prostě nechtěla.

Tak jsem se naučila mlít si doma sama. Vyberu, koupím, maso umyju, vykrojím případně to razítko, pokud tam je a melu. A vím, co jsem si tam dala. A že to bylo čisté. Což u mletého nikdy nevíte, co tam může být za "poklady".

Pravdu máte v tom, že to dražší, samozřejmě, je. Ale pokud chcete opravdu slušně jíst a nežvýkat nějaké pomleté flaksy a zbytky, /dělala jsem v masokombinátu, tak opravdu vím/, vyberte si: buď pomlít přede mnou u řezníka, nebo sama doma. Jiné cesty není. Jaga.

 


1x

V žádném případě nekupuji už umletý polotovar. Maso si melu sama. U řezníka asi hovězí neumelou, protože v tom stroji melou hlavně vepřové maso a zůstavají v něm zbytky a možná by se zákazníkovi nelíbilo, kdyby tam měl zbytky z toho vepřového. Já si někdy nechávám umlít u řezníka vepřové, ale to když fakt hodně lenivá. Kupte si mlýnek na maso. A není pravda, že se to prodraží. Naopak víte, co jste si umlela a zaplatíte jenom za to maso a ne za nějaké odřezky pochybného původu. Sama říkáte, že je to často ani jako maso nevypadá. Ale když budete hledat levné a přitom kvalitní, tak bohužel.

 

cutora

0x

U normálního řezníka si koupíte kousek hovězího, a kousek vepřového a doma si ho očistíte, nakrájíte na kostky a pomelete. Někomu v tom chutná ještě anglická.

Melu na ručním strojku, nakonec namelu 1 suchý rohlík, aby se maso dostalo ven a nezůstalo ve strojku.

A máte kvalitní mleté.

Levné mleté maso je ze zbytků, nekvalitní.

Pokud se mi nechce mlít, tak koupím na váhu opět v tom malém řeznictví, kde melou každé ráno vaničky - vepřová, nebo hovězí.

Každý by měl mít svého řezníka a zelináře. U nás městečko 6 000 obyvatel, tak to ještě funguje.

V Praze také najdete malé řeznictví.

Supermarkety určitě ne, nekoupila bych to tam.

molly
Mě by fakt zajímalo, kde berete ty lokální poctivce. My - městečko 5tis. Místní pekař. Šmejd známý minimální mzdou, ačkoliv jeho majetek jen kvete. Houska není houska, ale tvrdé nafouknuté cosi, vevnitř jen taková řídká pěna. Vdolek na pohled krásný, avšak nepoživatelný. Místo šlehačky nějaký rostlinný bakelit. Vypadá, ale rozhodně nechutná. Koláčky s tvrdými okraji za nehoráznou cenu, na chlebíčku za 25kč rozetřená 1 lžíce salátu do milimetrové vrstvy.
Místní řezník. Čerstvé maso je tak čerstvé, že když jsem ráno koupila kuřecí stehna byla ještě zmrzlá. U šunky těžko říct kolik % masa má, ale mnoho to nebude. Onehdá jsem koupila kousek sekané a po@lila jsem se já i pes.
Fakt v supermarketu nakoupím líp, než u techto lokálních zmetků. Vážně by mě zajímalo kde vzít pekaře s kvasovym chlebem, krupavymi rohlíky a řezníka s dobrými parky a čerstvým masem...

Musíš hledat a najdeš. Výbornej kváskovej chleba mají již mnoho let v pekárně ve Vysokém nad Jizerou.

Řezník s vlastním chovem se najde taky.

molly
Když už najdu, tak je provozní doba po-pá nejdéle do 16h. Nevím kdo si může dovolit tam nakupovat, já v téhle době dělám...

 

floro*
Molly, kdo chce hleda zpusoby, kdo nechce hleda duvody. Jo, oni jsou to jen lidi navic starajici se o sve hospodarstvi nebo jinou firmu. Lidi si tak neuveritelne zvykli na temer non stop provozni domu, ze prestavaji mit pojem o souvislostech bezneho obchodnika, jenz neni otrok.

 


0x

Sklizeno. Mají masa v bio kvalitě. Osobně vyzkoušeno. Jinde maso (hovězí - mleté i nemleté) nekupuji:

eshop.sklizeno.cz/...

Může to být zajímavé a opravdu dobré, ale 140 km do Brna pro maso a 140 zase zpátky nepojedu. Jaga.

 


0x

U svého řezníka řeknu co chci, přede mnou vybere maso a já schválím. Namele a spokojenost veliká. I na tatarák.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]