Nejste přihlášen/a.
V životě bych mleté maso nekoupila, mám perfektní mlýnek a melu si sama. Kupované mleté je v podstatě polotovar, slané, je tam plno éček, aby vydrželo na oko pěkné. Děkuji, nechci. Navíc se mletím maso zahřívá a množí se v něm rychleji bakterie, takže po semletí se má co nejdřív zpracovat.
U kvalitniho reznika.Nevidim zadny duvod k tomu,aby mlete maso ktere ma takove slozeni,jake si prejete,bylo levnejsi nez maso tehoz slozeni vcelku.
Jp, musíte si napřed to maso vybrat a koupit, a pak poprosit o umletí. Pokud je to solidní řezník, tak má přímo v obchodě viditelně umístěný stoj na mletí masa, a tam před Vámi zakoupené maso umele. Když ho ale požádáte, aby Vám ho umlel za cenu, za kterou on prodává tu svou standardní "mletou", tak to odmítne, protože to byste viděl/a, co všechno tam vlastně mele.
Mleté maso ve vaničkách nekupuju. Dříve jsme si vybrala u řezníka kousek, který chci pomlít a pomleli mi to. Byla jsem spokojená, ale: vadilo mi ale, že maso není předem oprané. Pak mi jednou, snad omylem, pomleli do masa i to fialové razítko. Dalo to vybírání po kouscích. Vím, že ta barva nebude škodlivá, ale v jídle jsem to prostě nechtěla.
Tak jsem se naučila mlít si doma sama. Vyberu, koupím, maso umyju, vykrojím případně to razítko, pokud tam je a melu. A vím, co jsem si tam dala. A že to bylo čisté. Což u mletého nikdy nevíte, co tam může být za "poklady".
Pravdu máte v tom, že to dražší, samozřejmě, je. Ale pokud chcete opravdu slušně jíst a nežvýkat nějaké pomleté flaksy a zbytky, /dělala jsem v masokombinátu, tak opravdu vím/, vyberte si: buď pomlít přede mnou u řezníka, nebo sama doma. Jiné cesty není. Jaga.
V žádném případě nekupuji už umletý polotovar. Maso si melu sama. U řezníka asi hovězí neumelou, protože v tom stroji melou hlavně vepřové maso a zůstavají v něm zbytky a možná by se zákazníkovi nelíbilo, kdyby tam měl zbytky z toho vepřového. Já si někdy nechávám umlít u řezníka vepřové, ale to když fakt hodně lenivá. Kupte si mlýnek na maso. A není pravda, že se to prodraží. Naopak víte, co jste si umlela a zaplatíte jenom za to maso a ne za nějaké odřezky pochybného původu. Sama říkáte, že je to často ani jako maso nevypadá. Ale když budete hledat levné a přitom kvalitní, tak bohužel.
U normálního řezníka si koupíte kousek hovězího, a kousek vepřového a doma si ho očistíte, nakrájíte na kostky a pomelete. Někomu v tom chutná ještě anglická.
Melu na ručním strojku, nakonec namelu 1 suchý rohlík, aby se maso dostalo ven a nezůstalo ve strojku.
A máte kvalitní mleté.
Levné mleté maso je ze zbytků, nekvalitní.
Pokud se mi nechce mlít, tak koupím na váhu opět v tom malém řeznictví, kde melou každé ráno vaničky - vepřová, nebo hovězí.
Každý by měl mít svého řezníka a zelináře. U nás městečko 6 000 obyvatel, tak to ještě funguje.
V Praze také najdete malé řeznictví.
Supermarkety určitě ne, nekoupila bych to tam.
Musíš hledat a najdeš. Výbornej kváskovej chleba mají již mnoho let v pekárně ve Vysokém nad Jizerou.
Řezník s vlastním chovem se najde taky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.