Nejste přihlášen/a.
Omlouvám se, že přímo neodpovídám na Váš dotaz. Dám Vám ale tip na přípravu kaše bez vaření. Kupuji jemné vločky od Emca (červený nebo žlutý obal, jsou chutnější než modré). Vločky ráno těsně před spotřebou přeliji vroucí vodou z konvice. Přidávám rozinky, nebo kus hořké čokolády. Takto přelité vločky za pár minut (3-5) změknou a kaše je připravená i bez vaření. Je to naprostá rychlovka, snídám takto už spoustu let.
" ... pokud vás společnost přesvědčí jíst právě jejich značku, mají mnohdy zákazníka na celý život. Studie prokázaly, že mnoho lidí snídá celý život téměř to samé. Naše snídaně je otázkou zvyku především díky návaznosti na ranní rituály."
A to víš, že vydatnou snídani vymysleli cereální společnosti v americe, A že je to pěkná blbina? Něco jako chyba ve špenátu, prostě notoricky známá věc ... si přečti historii, pokud to neznáš
Ale já to nejím proto, že se říká že je to zdravé. Jím to proto, že mě to dobře nasytí, a chutná mi to. Navykl jsem si na to a dělá mi to dobře na zažívání, nemám dopoledne hlad i když mám fyzicky náročný den. Ohledně zdraví - nikdy bych nekoupil předpřipravené musli, ktere je kdovijak spekane na oleji. Jinak me nenapada co by na ovesnych vlockach bylo vic nezdraveho oproti jinym obilovinam? Nekdo kazde rano snida chleba, ja vlocky.
nevím co děláš, asi dřevorubce, ale s prázdným žaludkem člověk má prý daleko více energie*, někdy si to zkus
* je to možná nepochopitelný ale je to tak, tělo když nemá jídlo, tak překvapivě uvolní daleko víc energie právě na to, aby tu potravu mohlo ulovit, takhle se to adaptovalo 1 000 000 let, prostě princi přežití.
práci dřevorubce nedělám, ale mám bohaté zkušenosti kdy jsem se málo nebo špatně najedl před vytrvalostním sportem a moc dobře vím, jak následný hlaďák dokáže tělo odstavit. Zkuste pravidelně najíždět 100-150km na kole nebo v zimě 50km na běžkách bez dostatečného přísunu energie. Vždyt je to jasné, příjem musí pokrýt výdej. I ten dřevorubec nebo člověk který celý den maká na stavbě se musí najíst. Samozřejmě netvrdím, že ten hlavní příjem musí být nutně snídaně. U delších vytrvaleckých závodů je důležité se vhodně najíst už den předem. Ale připouštím, že každý jsme jiný a také záleží na trénovanosti.
Myslím si, že kyška nebo jakékoliv prcpáslí se zdrcne. Než se na trhu objevila zakysyná smetana, vařila jsem kulajdu z podmáslí nebo z kyšky. Pamatuji, že se muselo velice usilovně míchat a kvedlat, jinak se udělaly šmrdolce a syrovátka. Můžu navrhnout aletrnativu? V troše vody vločky povařit a zakysanou smetanu vlít a už nevařit.
Annym, máte pravdu. Zakysanou používala už moje mamka a já jsem ji prostě neobjevila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.