Nejste přihlášen/a.
Prodávají, německé, a mně chutnají víc, jak české. A vyjdou levněji! Jsou u sýrů hermelínů nahoře...
Mám teď doma jen ty z Kauflandu, taky 200g a název Harzer Käse
Oni jsou nenápadné, jen v krabičce namačkané ty sloupečky ze 4 koleček v tom celofánu. Jestli dobrou náhradu dočasně, tak tam mívají hned vedle Romadúry, ve dvou variantách - méně a více tučný. Taky dobré! Stejně, jako ty tvargle, nejsou tak moc slané, jako naše výrobky.
České syečky neznám-které to jsou?
Znám jen Loštické nebo Olomoucké což jsou Moravské. Jedině pak Madetácký Romadur-zrající sýr.
Jinak jak překvapující že německé jsou lepší, a ještě lepší by asi byly americké!?
@diesel: Překvapivě i moravské syrečky jsou české. Alespoň do té doby, dokud bude Morava v Česku.
Morava není v čechách.
Olomoucké je zavádějící název pro tvargle.
Vyrábí se v Lošticích v Olomouckém kraji. Ne v Olomouci, jak si pražáci hodně myslí .
Diesel, Vy to ani pořádně nepřečtete, hned se Vám zatmí a podsouváte mi, co jsem neřekla! Píšu, že mi německé tvarůžky chutnají víc, než ty naše. Jestli jsou lepší pro lidstvo, nevím. Mně prostě ty z Lidlu chutnají. Dokonce i mnohem víc, jako ty z Kauflandu. Je to o menší slanosti těch LIDLových. Píšu České, neb Loštice jsou v ČR. Ostatně nemám je daleko.
Teď si procházím Vaše reakce. Koukejte se vyznat sám v sobě!
Ano prodávají, jak píší rádcové - německé. Jsou lepší jako naše / překvapivě / ! Nejsou totiž přesolené a na na povrchu nepříjemně lepivé jako z Loštic. Občas využiji nabídku slevy přes apku a vyjdou jen na 24,70 za 200gr.
Tak já se těším, až u nás konečně ten Lidl dostaví a půjdu si tam ty syrečky koupit. Já je kdysi měla moc ráda. A je mi úplně jedno, kde je kdo vyrobí, hlavně když budou dobré. Zkusila jsem několikrát koupit ty, na které jsem kdysi byla zvyklá, které opravdu dozrály. Dneska nedozrají ani náhodou. Vzkoušeno několikrát. A byly to ty "naše", "olomoucké tvarůžky", nebo Romadur. Nebyly dobré ani hned, a ani po několika dnech. Nejsem blázen, abych kupovala něco, co je nedobré jenom proto, že to vyrobili u nás. To si teda raději koupím "falzifikát" z Německa, jestli bude chutově dobrý. A bohužel to nejsou jenom tyto syrečky, ale je toho mnohem víc. Třeba Eidam, který se dříve prodával v tom červeném obalu byl docela dobrý, dneska bych ho nekoupila ani náhodou. A ty Hermelíny, které byly dříve opravdu dobré a opravdu dozrály, jsou dneska velmi nedobré. A nakládat sýr do oleje a pak ho rozpékala na grilu, aby se možná dal jíst, tak to teda dělat nebudu. To si raději koupím pravý zrající sýr z ciziny, protože mám jídlo ráda a záleží mi na mém zdraví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.