Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Syrečky v lidlu

Od: tajga odpovědí: 18 změna:
Prodávají v lidlu syrečky? Už jsem je tam několikrát hledala, ale nikdy nenašla. V ostatních obchodech je většinou vídám u hermelínů. V jakém regálu je tedy mám hledat?

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5

2x

Prodávají, německé, a mně chutnají víc, jak české. A vyjdou levněji! Jsou u sýrů hermelínů nahoře...

Mám teď doma jen ty z Kauflandu, taky 200g a název Harzer Käse

tajga

Děkuji! Opravdu jsem tam celý regál prohledala, tak třeba je teď u nás poslední dobou zrovna nemají. Kouknu se po nich znovu, až tam zas půjdu.
liska5

Oni jsou nenápadné, jen v krabičce namačkané ty sloupečky ze 4 koleček v tom celofánu. Jestli dobrou náhradu dočasně, tak tam mívají hned vedle Romadúry, ve dvou variantách - méně a více tučný. Taky dobré! Stejně, jako ty tvargle, nejsou tak moc slané, jako naše výrobky.

České syečky neznám-které to jsou?

Znám jen Loštické nebo Olomoucké což jsou Moravské. Jedině pak Madetácký Romadur-zrající sýr.

Jinak jak překvapující že německé jsou lepší, a ještě lepší by asi byly americké!?

@diesel: Překvapivě i moravské syrečky jsou české. Alespoň do té doby, dokud bude Morava v Česku.

ladis*

Morava zatím není v Čechách Možná, až se posunou ty zemské desky

motak
Já znám teda jenom tvaruzky, syrecky mají tak možná pepici v prahe.
Ty lidl německé jsou lepší v tom, že nejsou tak slané a pikantní a dá se jich sníst víc.

Morava není v čechách.

Olomoucké je zavádějící název pro tvargle.

Vyrábí se v Lošticích v Olomouckém kraji. Ne v Olomouci, jak si pražáci hodně myslí .

liska5

Diesel, Vy to ani pořádně nepřečtete, hned se Vám zatmí a podsouváte mi, co jsem neřekla! Píšu, že mi německé tvarůžky chutnají víc, než ty naše. Jestli jsou lepší pro lidstvo, nevím. Mně prostě ty z Lidlu chutnají. Dokonce i mnohem víc, jako ty z Kauflandu. Je to o menší slanosti těch LIDLových. Píšu České, neb Loštice jsou v ČR. Ostatně nemám je daleko.

Teď si procházím Vaše reakce. Koukejte se vyznat sám v sobě!

re4zon
V cechach mozna ne, ale v cesku ano. A pridavne jmeno je u obojiho stejne..

Liško taky neumíte číst Já vám opřeci nepodsouvám že Vám chutnají české jen jsem konstatoval skutečnost, kdy por mnoho lidí cizí výrobek je holt ten lepší !

 


2x

Ano prodávají, jak píší rádcové - německé. Jsou lepší jako naše / překvapivě / ! Nejsou totiž přesolené a na na povrchu nepříjemně lepivé jako z Loštic. Občas využiji nabídku slevy přes apku a vyjdou jen na 24,70 za 200gr.

To je právě ten rozdíl v kvalitě-olomoucké a loštické, nakonec i romadur dozrává, kdežto ty německé jsou i po řádném odležení stále stejné! nejlepší jsou totiž když už pomalu tečou, jdou na talíři naproti -to je teprve ta kahůdka!

 


1x

Chodím do Lidlu často a mají je tam vždy, jsou německé sice ne tak kvalitní jako české ale velké balení je levnější než menší české, Jsou u sýrů, vprostřed blízko pod Pecorinem I dnes jsem je kupovala.

 

 


1x

Bývají tam. Jsou německé - a nemají základní atribut správných syrečků, tedy tu neopakovatelnou vůni !

 


0x

Ve všech Lidlech je třeba nemají, ale u nás jo. Ale všechny syrečky stojí za prd ají ty slavné Olomoucké.

 


0x

Tak já se těším, až u nás konečně ten Lidl dostaví a půjdu si tam ty syrečky koupit. Já je kdysi měla moc ráda. A je mi úplně jedno, kde je kdo vyrobí, hlavně když budou dobré. Zkusila jsem několikrát koupit ty, na které jsem kdysi byla zvyklá, které opravdu dozrály. Dneska nedozrají ani náhodou. Vzkoušeno několikrát. A byly to ty "naše", "olomoucké tvarůžky", nebo Romadur. Nebyly dobré ani hned, a ani po několika dnech. Nejsem blázen, abych kupovala něco, co je nedobré jenom proto, že to vyrobili u nás. To si teda raději koupím "falzifikát" z Německa, jestli bude chutově dobrý. A bohužel to nejsou jenom tyto syrečky, ale je toho mnohem víc. Třeba Eidam, který se dříve prodával v tom červeném obalu byl docela dobrý, dneska bych ho nekoupila ani náhodou. A ty Hermelíny, které byly dříve opravdu dobré a opravdu dozrály, jsou dneska velmi nedobré. A nakládat sýr do oleje a pak ho rozpékala na grilu, aby se možná dal jíst, tak to teda dělat nebudu. To si raději koupím pravý zrající sýr z ciziny, protože mám jídlo ráda a záleží mi na mém zdraví.

Já přešel na smetanový hermelín a hermadur.

Klasický hermelín je nedobrý (tedy ten dnešní).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]