Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
když si dneska přpravím těsto na nudle, jak dlouho jej mohu nechat ležet v lednici?
Chtěla bych jej použít až v sobotu, nezmění se mi konzistence? Půjde vyválet?
Budu pracovat s větším množstvím, a tak bych si jej zadělala dneska v robotu, a použila až v sobotu
děkuji a hezký den
Těsto zabalené do potravinové folie do soboty v lednici v pohodě určitě vydrží. Ale jestli z něho budete dělat nudle, pak by bylo lepší je nakrájet, nechat prosušit rozprostřené na vále a ve sklenici od okurek skladovat až do Vánoc.
Pirohy jsou fajn. Když jsem v Polsku, dám si je moc ráda. A taky giros. Tak at se vám podaří!
Budu z nich dělat pirohy (teda aspoň moje babička jim tak říkala)
Rozválet, na čtverce, naplnit osoleným nastrouhaným tvarohem, přeložit, zamačkat, 6 minut vařit.
A to se pak dá do suprově zesklovatělé cibulky na másle.
Je to úžasná žranice a nás je na to hodně
A jinak děkuji, zadělám si těsto doma a dám do lednice
Aby vydrželo 3 dny není nic nemožného, ale neznám dobrý důvod proč to dělat. Raději ho dělám večer a zpracuji ráno.
Nezapoměňte ho vyndat z lednice včas, aby zteplalo.
Budu dělat z nejméně pěti vajec - to mi upadnou ruce
Robot to zvládne určo lépe - proto se ptám
A nechci robota táhnout, je těžký jak čuně
Tak nějak nechápu ty rady tady. Kdykoliv jseělala těsto na nudle, tak jsem ho zpracovala na nudle okamžitě a poté dala nudle nebo fleky doschnout a uložila, žádné ukchovávání těsta.
aja1946 - možná je to Vaše nechápání uvedených rad v tom, že tazatelka nebude dělat z těsta nudle, ale pirohy.
Těsto na nudle jsem nikdy nikde neuchovávala, do žádné lednice. Proč? Chce to zadělat, ručně, tak se těsto nejlépe propracuje. Z robotu to nebude to pravé. Pokud chcete dělat z víc vajec, zadělávala bych těsto po jednom. Dobře propracovat na vále, až se v těstě dělají drobné puchýřky. Pak hned začerstva rozválet na slabou placku, tu následně dám prosušit na utěrku přes opěradlo židle.
Krájím strojkem. Těsto se musí odebrat ze sušení včas, pokud přeschne, nepadají z kráječe nudličky, ale drobky. A to je na nic.
Jinak nudle z jednoho vejce mám na hrnec polévky zhruba pro 5 lidí. Z 5 vajec tedy odhaduji na kotel polévky pro 25 lidí. Je-li tomu tak, dobrá. Ale pokud si chcete dělat nudle do foroty, je to činnost naprosto zbytečná. Nejlepší jsou pokaždé čerstvé. A zavařit do žlutoučkého slepičího vývaru - mmmmm Jaga.
babajaga - také i Vy jste přehlédla, že tazatelka nebude těsto sušit na nudle, ale udělá pirohy.
Děkuji všem za odpovědi
Udělala jsem těsto nakonec ze šesti vajec s tím, že co zbyde, budou nudle. Nezbylo žádné
No a těsto v pohodě přežilo, žádná změna konzistence se nekonala.
hezký den všem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.