Nejste přihlášen/a.
Držím dietu a vařím maso na pařáku v tlakovém hrnci. Při této tepelné úpravě odcházejí štávy do roztoku hrnce
a maso není tak chutné. Alobal ze zdravotních důvodů nechci používat. Prosím poraďte jak nato.
Na pařaku v papiňáku?
Proč?
Že by hovězí?
Ale pokud na tom trváte, doporučuji tento postup :
Maso orestujte, klidně na sucho (na kvalitní pánvi), aby se "zatáhlo a nepouštělo štávu"
Vložte do mikrotenového pytlíku (na vrchní straně udelejte několik direk, kudy bude odchátet pára při vaření) a postupujte, jak jste zvyklá
Dobrou chut
A co někdy maso dát do ohnivzdorné skleněné zapékací mísy s víkem , samozřejmě posypané bylinkama a dusit v troubě?
Bude měkké a štáva zůstane? Po chvíli lze přisypat i zeleninu.
Na tohle je naprosto bezkonkurenční vaření metodou "sous-vide". Ale bohužel se musí napřed trochu investovat do nákupu potřebných pomůcek. Ale pokud máte doma alespoň vakuovačku potravin a potřebné pytlíky, tak maso naporcujte, přidejte koření, nebo marinádu na které jste zvyklá/ý, vysajte vzduch vakuovačkou a vložte do pytlík do vody, kterou zahřívejte pod bod varu. Má být dostatečně teplá, ale nesmí se vařit. No a pak takto vařte podle druhu masa několik hodin. Třeba vepřové se musí "vařit" minimálně 9 až 10 hodin. Kuřecí samozřejmě méně a také záleží na tlouštce plátků masa. To musíte odzkoušet sama. Ale maso je pak vynikající chuti, je měkké, křehké, všechna štáva je uvnitř a maso je krásně provoněné tím kořením. Kdybyste pak chtěla investovat do kompletního vybavení na vaření metodou "sous-vide", tak můžete potom dělat několik porcí najednou a třeba hotové maso zamrazit na příště, nebo nechat v lednici v těch vakuových sáčcích až 10 dní a brát si podle potřeby už hotové porce. Já jsem tomuto vaření naprosto propadla. A není to na vaření pouze masa, ale i zeleniny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.