Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Ovesná kaše, jak ji děláte?

Od: zuzzana odpovědí: 12 změna:
Poslední dobou na pinterestu koukám na ovesné kaše, nádherně nazdobené vypadají vždycky fakt úžasně. Nikdy jsem je však moc nejedla, protože mi je znechutila docela moje babička, která mi je v dětství podstrkovala pořád, což nyní uznávám, že bylo správné, ale jako malé jsem si na obyčejných vločkách, mléce a medu moc nepochutnala. Jednu dobu jsem docela ujížděla na těch instatních, ale co si budeme... dobré jsou, ale pro tělo zas tak ne. Chtěla bych je zase začít snídat- jak je vaříte vy? Máte nějaké tipy/vychytávky. Viděla jsem i recepty na tzv. overnightoats- vločky v krabičce přes noc. Co je za vás lepší? Uvařit je až ráno nebo nechat takto přes noc v ledničce. Předem děkuji za odpovědi

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

2x

Dobrý den, ano, ovesné vločky jsou zdravé, výživné a "vláknité". Můj "recept" je, že je lepší hrnek s ovsem a vyzkoušeným množstvím mléka nechat od večera v lednici, vločky změknou a ráno je stačí nechat přejít varem a je rychle hotovo - kaše je více kašovitá a chutnější. Zdravím!


doplněno 10.03.21 18:45:

zuzzana - jogurt jsem nezkoušel, ale může to být dobré. Jinak chybu neuděláte s medem, kakaem a možná i s nějakým kompotem. A dejte pozor na množství vloček na jednu porci - je to fakt výživné, tak nedělejte zbytky .

zuzzana

Aha, děkuji za tip. Ještě jsem taky viděla přidávat do kaše jogurt, aby byla právě taky více krémovitá.

 


2x

Večer nasypu do kastrůlku obyčejné ovesné vločky, přidám sušené ovoce a zaleju studeným mlékem.

Ráno chvilku povařím a pak už je bašta hotová.

 


1x
Především je nutné použít vločky jemné. Kupuju v kauflandu nebo lidlu za dobrou cenu, "značkové" jsou silně předražené. Přidám trochu sušeného kokosového mléka, nakrájené sušené ovoce, semínka slunečnice, chia semínka, trochu skořice, med, může být i kako, špetka soli. Zaliju vařící vodou, zakryju misku a za deset minut je "uvařeno". Velké vločky se musí odmočit přes noc(zároveň se přetváří sacharidy) a dlooouze vařit.
jp

Blobost, já mám ráda velké vločky a dělám to jako Ben, jen to nechám přejít varem, není nutno dlouho vařit. Někdy ani to namáčení přes noc, když zapomenu nedělám a výjde to na stejno.

 


1x

Asi to není to pravé, ani extra nejzdravější, ale ráda si kupuju ovesnou kaši v pytlíčku v Penny. Když je v akci, stojí asi 5 - 6 korun. Je to jedna porce. Přidá se 150 ml horké vody, dobře se promíchá a za 5 minut lze jíst.

Mají 3 příchutě: 1/ čokoládovou, 2/ s jahodami, 3/ s jablky a skořicí. Ta třetí mi chutná nejvíc. Přisypu ještě maličko skořice a je z toho prima večeře.

Jen děda mi nesouhlasně kouká do talíře. Tohle by prý neochutnal. Jaga.

Ty hotovky jsou doslova éčková bomba.

 


1x

Moje mladá spotřebovala hodně ovesných vloček. Nevařila je však tak, jak se kaše dělají. Velká pánev, na ní nasucho vločky pomaloučku opražila dozlatova. Přidala máslo a pak všechno sušené ovoce co našla. Kokos, slunečnicová semínka, rozinky, sezam, lněné semínko, nakrájené lískové, a vlastně všechny ořechy, ke kterým se dostala. Sladila medem. Tu voňavou dobrotu měla v lahvi od okurek a jedla to s jogurtem nebo s mlékem. Na co měla chut. Občas s nějakou ovocnou přesnídávkou. Vozila to na vandry a tvářila se nadmíru spokojene. Také do školy ve sklenici od marmelády si vozila svačiu.

 

joudic*

1x
uvarim a za staleho michani vylivam vychladle do misy, pak uz jen splachnout a hotovo

 

szui

0x

Ovesná kaše se nemá vařit dlouho. Pokud jenom překulíte, tak lépe zhoustne.

Také večer namočím a ráno nechám převřít.

-------------

bez vaření:

Ovesné vločky jemné /modrý pytlík/ z Kauflandu jenom večer namočím do studené vody, ráno doplním vařící vodu, nastrouhám na jemném struhadle jablko, přidám skořici, různé ořechy, semínka, rozinky, malou lžičku kokosového oleje, kdo musí, tak si přidá večer lžičku sušeného mléka.

Strouhané jablko kaši zahustí.

Ono je to spíše musli.

 


0x

Občas si udělám tak jako babajaga koupenou a přikrájím tam nadrobno kousek jablíčka nebo nakrájím kousky pomeranče,zamíchám a je to rychlá a chutná snídaně.

 

pb®

0x

Uvařím ovesné vločky jen ve vodě. Jemné, klíčené, nebo i hrubé, dají se namixovat a zvládnu všechny. Pokud mám, pak přidávám s ovesným vločky pohankové. Ke kaši si buď nakrájím banán, nějaké drobné ovoce jako borůvky, maliny, jahody, lesní ovoce, přisladit nastrouhanou mléčnou čokoládou, arašídovým máslem, lískovým máslem.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]