Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ano, ovesné vločky jsou zdravé, výživné a "vláknité". Můj "recept" je, že je lepší hrnek s ovsem a vyzkoušeným množstvím mléka nechat od večera v lednici, vločky změknou a ráno je stačí nechat přejít varem a je rychle hotovo - kaše je více kašovitá a chutnější. Zdravím!
zuzzana - jogurt jsem nezkoušel, ale může to být dobré. Jinak chybu neuděláte s medem, kakaem a možná i s nějakým kompotem. A dejte pozor na množství vloček na jednu porci - je to fakt výživné, tak nedělejte zbytky .
Asi to není to pravé, ani extra nejzdravější, ale ráda si kupuju ovesnou kaši v pytlíčku v Penny. Když je v akci, stojí asi 5 - 6 korun. Je to jedna porce. Přidá se 150 ml horké vody, dobře se promíchá a za 5 minut lze jíst.
Mají 3 příchutě: 1/ čokoládovou, 2/ s jahodami, 3/ s jablky a skořicí. Ta třetí mi chutná nejvíc. Přisypu ještě maličko skořice a je z toho prima večeře.
Jen děda mi nesouhlasně kouká do talíře. Tohle by prý neochutnal. Jaga.
Moje mladá spotřebovala hodně ovesných vloček. Nevařila je však tak, jak se kaše dělají. Velká pánev, na ní nasucho vločky pomaloučku opražila dozlatova. Přidala máslo a pak všechno sušené ovoce co našla. Kokos, slunečnicová semínka, rozinky, sezam, lněné semínko, nakrájené lískové, a vlastně všechny ořechy, ke kterým se dostala. Sladila medem. Tu voňavou dobrotu měla v lahvi od okurek a jedla to s jogurtem nebo s mlékem. Na co měla chut. Občas s nějakou ovocnou přesnídávkou. Vozila to na vandry a tvářila se nadmíru spokojene. Také do školy ve sklenici od marmelády si vozila svačiu.
Ovesná kaše se nemá vařit dlouho. Pokud jenom překulíte, tak lépe zhoustne.
Také večer namočím a ráno nechám převřít.
-------------
bez vaření:
Ovesné vločky jemné /modrý pytlík/ z Kauflandu jenom večer namočím do studené vody, ráno doplním vařící vodu, nastrouhám na jemném struhadle jablko, přidám skořici, různé ořechy, semínka, rozinky, malou lžičku kokosového oleje, kdo musí, tak si přidá večer lžičku sušeného mléka.
Strouhané jablko kaši zahustí.
Ono je to spíše musli.
Občas si udělám tak jako babajaga koupenou a přikrájím tam nadrobno kousek jablíčka nebo nakrájím kousky pomeranče,zamíchám a je to rychlá a chutná snídaně.
Uvařím ovesné vločky jen ve vodě. Jemné, klíčené, nebo i hrubé, dají se namixovat a zvládnu všechny. Pokud mám, pak přidávám s ovesným vločky pohankové. Ke kaši si buď nakrájím banán, nějaké drobné ovoce jako borůvky, maliny, jahody, lesní ovoce, přisladit nastrouhanou mléčnou čokoládou, arašídovým máslem, lískovým máslem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.