Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kde se stala chyba krém pěkně hnusně vypadá

Od: tazatelka odpovědí: 6 změna:
Kde se stala chyba krém pěkně hnusně vypadá

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


6x
Ukázkově srazeny krém. Nic není ztraceno. Dejte na vodní lázeň a u toho slehejte. Jakmile se změní na hladkou konzistenci sundejte a dejte vychladit. Po 20-30 min vždy preslehejte než se dostane na teplotu jakou potřebujete.

 

liska5

2x

Nejdřív se tře máslo s cukrem do pěny...

tazatelka

Aha ..no slila jsem i vodu.

 


1x

Pokud teprve s vařením začínáte, nestačí jen znát množství surovin podle receptu. Je potřeba si zjistit správný postup. Ne naházet všechno dohromady a míchat. Pak se stane právě tohle.

Nejlepší je, pokud někde doma najdete po mamince staré kuchařky. Třeba "Vaříme zdravě, chutně a hospodárně" nebo "Kuchařka naší vesnice." Tam je opravdu popsán kdejaký postup, pěkně po lopatě, pak třeba i to, jak dlouho které těsto kyne, jak dlouho pokrm péct a na jak vysokou teplotu. Prostě všechno, pro začátečníky. I když vařím už spoustu let, ráda se občas na nějaký postup podívám a oživím si pamět.

Nejprve se tře změklé máslo s cukrem - do pěny. Trvá to poměrně dlouho. Je možné použít šlehač, ale já nejlépe připravím krém při ručním tření, ačkoliv je to zdlouhavé. Pak postupně přidávat ostatní ingredience. Pomalu. Třeba tu limetkovou štávu jen po pár kapkách. Krém je záludný a kdybyste tam naráz vymačkala štávu z celé limetky, taky by to mohlo vést k jeho sražení.

Pokud se krém poněkud srazí, je možno ho napravit. Je to pracné a zdlouhavé. Ale ten Váš ale už nenapraví nikdo.

Pokud máte ještě chut a náladu, zkuste to znovu, nebo dejte do moučníku místo krému protentokrát ušlehanou šlehačku. Ta se Vám jistě povede. Tak dobrou chut. Jaga.

 


1x

Já bych v této situaci postupovala podle rádce @claymana. A až budete příště takový krém připravovat, předem si vyndejte máslo i tvaroh (Lučina atp.) z lednice. Oboje musí mít stejnou pokojovou teplotu. Máslo nakrájím na kousky a pak dobře vyšlehám s cukrem a vanilkou. Vznikne hladký krém. Dělám větší množství a nebaví mě dlouhé míchání, proto používám elektrickou metlu. Pekanové ořechy jemně umelu a přidávám po částech (někdo používá i sítko, aby v krému nebyly velké kusy). Kůru po malých částech, štávu po kapkách.

 


0x

Je vidět, že tam jsou hrudky másla.Jak píše jaga, nejdřív se musí šlehat máslo s cukrem do pěny a pak přidat ostatní suroviny a ještě chvíli šlehat.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]