Nejste přihlášen/a.
Vynech, co Ti nic nedá, neboli prázdné kalorie, tady je to perník, rohlík, tatranka, za mne i těstoviny s kečupem.
Rohlík raději cereální a bez margarinu, jen šunku.
Luštěniny si přidej. Červená čočka se nemusí namáčet..
Smetanový jogurt sladký nahraď méně tučným nesladkým.
Chybi mi tam semínka, kvůli minerálům. Stačí dýňová, slunečnicová, mák. A na kaši skořici.
Místo cukru hrst rozinek, sušených švestek, pár datlí / jsou levné/.Taky kvůli minerálům.
Co nejvíc zeleniny. Využívej slevy na saláty, ředkvičky,..
Výborné kyselé zelí místo zeleniny, když dojdou prachy.
A česnek, cibuli a zelenou petržel pro zdraví...
Přidej někdy vajíčko. Dá se se sardinkama na pomazánku...Kvůli komplet vitaminům.
Jethro, už se to zde nedávno řešilo. Pokud je šípek určený na čaj, tak ty otravné vnitřky samy klesnou ke dnu, i když šípky rozdrtíte v mixéru. To nemluvím ze žádné teorie, ale z praxe. Nikdy jsem neměla s žádnými chloupky v čaji problém a dělám si ho často a pije to u mne i návštěva a nikdy si nikdo nestěžoval. Pokud se dělá ze šípků marmeláda, musí se přepasírovat přes plátýnko, to je všechno. Problémy s chloupky mají lidé, kteří asi nedodržují postup.
No já bych nejedla většinu z toho co popisujete. nebo to jedla v jinou dobu. Chleba jenom ráno, nikdy ne večer, smetanový malinový jogurt bych vynechala úplně a nahradila jogurtem bez příchuti, tatranku nikdy, k snídani ten chla ale ne s margarínem, ale opravdovým máslem a bez salámu, k věčeři špagety určitě ne, když už, tak k obědu, kupovaný kečup v žádném případě, raději kousek másla a ten sýr, ovesné kaše já teda nejím nikdy, je to hutné a asi to i sladíte, takže to bych teda nejedla. No vlastně bych asi nejedla skoro nic z toho, co zde popisujete. Můžete jíst zeleninu, maso kuřecí i libové vepřové, marinované jako čínu, polévky, brambory střídmě a ne večer. A rozhodně vynechat ty zbytečné sladkosti a bílé pečivo. jo, a ten margarín také. Za prvé je to nijak nechutná a proto si toho lidé namažou na ten rohlík hodně a za druhé to není zdravé. Kupte si normální máslo.
Liško, to už vím docela dlouho, že máme ke stravování stejný přístup. Jenomže ono to některým lidem vysvětlit nelze. Prostě mají svou hlavu a svůj rozum. Ale je zajímavé, že právě tací stále hledají jak zhubnout, nebo si stěžují na všelijaká onemocnění a zdravotní trable. Před chvílí jsem tady četla a viděla nějaký graf o délce života v Čechách a souhlasím s tím rádcem plně, že mnozí dnešní mladí lidé se tak vysokého věku, jako naše generace, nedožijí. Ledaže by samozřejmě věda vyvinula nějaký způsob, jak prodloužit život uměle. Ale to je scifi a jsem ráda, že se toho nedožiji. A pochybuji, že se tím bude někdo vůbec zabývat. Planeta je čím dál víc "zaprasená" a socilání systémy se hroutí všude, takže lidé, kteří přestanou být produktivní, nikdo nebude mít důvod udržovat při životě, protože by je ostatní museli živit. Tím pádem přežijí jen ti, kteří dokáží žít tak, aby později nebyli moc nemocní a nebyli na obtíž. A zhledem k tomu, jakým způsobem se stravují, tak těch bude hodně málo. A nebude to jenom kvůli tomu, že by se cpali nezdravě, ale i hlavně kvůli tomu, že kvalita potravin je čím dál horší a je strašně těžké jíst jenom to, co tělu prospívá a neškodí. Já to vidím zrovna vedle mne v jedné rodině. Dvě děti a obě od narození pořád všelijaké ekzémy a jiné zdravotní potíže a to kolem dokola. A jelikož jsme si docela blízcí, tak také hodně vím o tom, co jedí. A nemá vůbec smysl něco radit, nechtějí to slyšet, oni to všichni vědí nejlépe a ještě se cítí uražení. Já už jsem se naučila držet zobák a do ničeho ho nestrkat. Akorát tady na poradně si občas popustím uzdu, protože tady nikoho neznám osobně a když se na mne naštve, tak mi je to fuk. Ale vždycky dopředu vím, že i když se snažím opravdu poradit co nejlépe, tak ten dotyčný má pocit, že z něho dělám pitomce. Tak to je pak těžké.
V TV manžel slyšel nějakého kuchaře mluvit o čočkové sekané, nadávala jsem, dnes ji dělal a je to dost jedlé, teplé a za studena mi chutná ještě víc. Nastrouhat půl bulvy celeru,2 mrkve, uvařit 2 hrníčky čočky ,1-2 hrníčky jemných ovesných vloček, smíchat a přidat vše co patří do sekané, příloha co kdo chce, já si k tomu dala jen sterilovanou červenou řepu. Nedává se žádná strouhanka a dává se jen 1 vejce. Peče se na pečícím papíru jako válečky nebo v nějaké formě. Váš jídelníček se mi nelíbí hlavně tatranka.
Dělám pro změnu pohankové karbanátky. Místo mletého masa uvařenou vystydlou pohanku lámanku /taková hustá kaše/, a pak vše, co do sekané patří od cibule, vajíčka, trochy mouky, česneku, majoránky... Nebo hlívovou drštkovku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.