Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dělal jsem je v sobotu. Nepřikrývám je. Peču na 150, před dokončením na 180. Když jsme kdysi měli pravidelně pašíky, tak jsme výpečky dělali v troubě, kde se topilo dřevem a taky se nepřikrývali. Musíte dávat pozor na připálení. Mě se to ale nikdy bez přikrytí nestalo. Nejste li si jistá, tak ten alobal použijte a odstraňte ho ke konci.
Výpečky peču nejprve zakryté, aby se maso podusilo, ke konci poklici odstraním kvůli zčervenání.
Když máte sporák s troubou, jeho součástí bývá i několik pečicích plechů. Měla jsem kdysi dost veliký pekáč a ničím se nedal přikrýt. Tak jsem ho přikrývala jedním tím plechem na pečení. Bylo to v pohodě. Jenom, když budete s pekáčem manipulovat a ten plech chtít sundat, dávejte si dobrý pozor, abyste se nespálil či neopařil párou, která unikne. Je to přece jen méně šikovné, než poklice s uchem. Ale použít se to dá. Chce to pořádné chňapky.
Tak at se výpečky povedou. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.