Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Sněhové cukroví, jak na něj?

Od: kaktus123* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chci letos opět zkusit sněhové cukroví ale tentokrát bych byl rád kdyby to nedopadlo jako vždy a to tak že se mi při tvarování pusinek sníh roztekl a místo pusinek jsem měl na plechu louže...

Našel jsem si docela netypický recept se svařeným cukrem, pokaždé jsem šlehal pouze bílky a moučkový cukr jak to popisuje většina receptů...

Máte ještě nějaké jiné rady jak docílit toho že budou pusinky držet tvar a neroztečou se?

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


6x

Dělám je tak, že šlehám bílky s cukrem v horké vodní lázni.

Dám do hrnce na plotnu vodu (přivedu skoro k varu a stále zahřívám). Do této vody dám nádobu s bílky a šlehám sníh, až je hodně tuhý. Další postup znáte.

 


1x
Sníh se vám zcela určitě roztekl proto, že ho máte špatně vyšlehaný.
Musí být opravdu hodně hutný.
Pro inspiraci =

youtu.be/...
kaktus123*

Děkuji, úspěšně dokončeno

 


0x

Dělám jako aknelka a ne jako ten člověk na videu. Rozhodně jsou pusinky daleko chutnější, když je sníh "vařený". Teda šlehaný v páře, nebo s přidáním cukrového rozvaru. Což je ovšem složitější, ale pak jsou pusinky uvnitř vláčné a není to jenom sladký vysušený sníh, který se při kousnutí rozpadne na kousky.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]