Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Je bezpečná kyslá polévka?

Od: boban® odpovědí: 8 změna:

Zapomněl jsem uklidit polévku večer do chladničky, teď je trochu nakyslá, ne moc. Mouka v ní není, jen dost zeleniny.

Dá se to sníst bez újmy na zdraví?

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5

6x

Moje tchyně do toho hodila půl lžičky jedlé sody / možná víc/ a polívku převařila. Zašumělo to a bylo po kyselosti.Jen se zdála slanější. A jedli všichni, aniž by věděli.

Na zkvašení není třeba mouka. Škrob je ve více zeleninách. Hlavně něco syrového vadí. Stačí třeba přidat na závěr syrový česnek.

 

senior

6x

Mě to vzadu, to povědomí, řekne vyhodit. Polévka není až tak finančně náročná, škoda nebude. Nepochutnala bych si.

Po zdravotní - tělesné stránce nemusí nic být, jen třeba nějaké škrundání.

Já bych to určitě nejedla. Mně stačí málo a bolí mne břicho. Dneska i jen po krupicové kaši mi je těžko.

 


5x

Životu nebezpečná snad nebude...

Co se týká újmy, možná budou průjmy...

Osobně bych ji nejedl. Jednak nejsem chemik, abych odhadl jaké procesy tam zrovna probíhají. Druhak by mi vadila ta pachut.

Záchod ji určitě spořádá bez problémů.

 


3x

Za jeden den se určitě nezkazí a ta chut nemusí být na závadu, spousta jídel se dělá kyselejší. No, po více dnech asi je jediné nebezpečí, spolehlivě ti odstraní zácpu. A po ještě více dnech ji už stejně nebudeš jíst, to už poznatelně nebude k jídlu.

 


3x

Záleží na tom, jak zdravé máte trávicí ústrojí. Pokud polévka zkysla, protože jste ji nechal v prostředí které jí nesvědčilo, tak můžete mít "jenom" průjem, ale také můžete mít bolesti břicha, protože to je nežádoucí kvašení zeleniny a začínají se v ní rozrůstat bakterie, které nejsou zdraví prospěšné. Nemá to nic společného s nakyslou polévkou, kteroužto nakyslot úmyslně vytvoříme třeba přidáním trochy octa, nebo citronu, nebo kváskem. Pokud je polévka zkyslá proto, že jste ji neuchoval v chladu, tak by se už jíst neměla. A to platí i pro jiná jídla.

 


0x

Samozřejmě, že se dá sníst. Světově uznávaní kuchaři takové chuti polévky říkají "ušlechtile nakyslá" ..

 

alf

0x

Ta polévka se navinula-zkazila teplem. V žaludku by mohla udělat trochu neplechu. Někomu to nevadí. Ale asi jste jí už snědl.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]