Nejste přihlášen/a.
Zapomněl jsem uklidit polévku večer do chladničky, teď je trochu nakyslá, ne moc. Mouka v ní není, jen dost zeleniny.
Dá se to sníst bez újmy na zdraví?
Moje tchyně do toho hodila půl lžičky jedlé sody / možná víc/ a polívku převařila. Zašumělo to a bylo po kyselosti.Jen se zdála slanější. A jedli všichni, aniž by věděli.
Na zkvašení není třeba mouka. Škrob je ve více zeleninách. Hlavně něco syrového vadí. Stačí třeba přidat na závěr syrový česnek.
Mě to vzadu, to povědomí, řekne vyhodit. Polévka není až tak finančně náročná, škoda nebude. Nepochutnala bych si.
Po zdravotní - tělesné stránce nemusí nic být, jen třeba nějaké škrundání.
Záleží na tom, jak zdravé máte trávicí ústrojí. Pokud polévka zkysla, protože jste ji nechal v prostředí které jí nesvědčilo, tak můžete mít "jenom" průjem, ale také můžete mít bolesti břicha, protože to je nežádoucí kvašení zeleniny a začínají se v ní rozrůstat bakterie, které nejsou zdraví prospěšné. Nemá to nic společného s nakyslou polévkou, kteroužto nakyslot úmyslně vytvoříme třeba přidáním trochy octa, nebo citronu, nebo kváskem. Pokud je polévka zkyslá proto, že jste ji neuchoval v chladu, tak by se už jíst neměla. A to platí i pro jiná jídla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.