Nejste přihlášen/a.
Jaký sýr dáváte do toastů, pokud teda sýr dáváte? 30% nebo 50% tuku? - mám vypozorováno, že "třicítka" nějak bobtná či co a leze z toho ven.
Moje tousty mají složení:na toustový chléb slabě máslo,pak dovnitř:kousek šunky,plátek Nivy,plátek zeleninové směsi_předem podušeno a zmraženo,(paprika,rajče,čínské zelí,sůl,kořenízbavit vody)Na ochucení toustu dve kolečka paprikové klobásy.Druhým chlebem zakryji.Jíme,dokud je horká.Ale bral jsem ji i na cesty jako svačinu.
JABRAKA
Na vše používáme ementáler 45% popř jiný ementálový typ cca 40%. Nic pod 40% běžně nekupujeme.
A nějaké náhražky typu "taveného sýru" zalisované v igelitu opravdu neeeee.
clayman: tavenej sýr ne-e. Je v tom tavná chemikálie.
Ovšem "třicítka" hezky lámavej eidam - to jdu i "proti davu".
Myslím, že to s tím souvisí- před léty byl rádiu kuchař a radil na smažený sýr spíš ty tučnější druhy 45% a výš a doopravdy méně vytékají.
V restauraci dostanete pouze smaženou 20 a také jim nevyteče. Je to divný. Se sýrem v toustovači také bojuji a nevím co je lepší. Nejhorší je toustovač vyčistit.
Teď čtu zajímavou a celkem náročnou knížku J. Jonáš a J. Kuchař Tvoje strava je tvůj osud. Občas z toho až mrazí, co za potraviny lze zcela průmyslově vyrobit. A mezi tím i sýry, které se vyskytují nejčastěji v polotovarech, jako třeba mražená pizza. To je umělá hmota, co nemá s mlékem nic společného. Celé vědecké týmy čínských chemiků pracují na vytvoření správné konzistence syntetických potravin. Hlavně na chuti a vůni pomocí chemie.
Nezbyde, než koupit si a zapéct obě varianty za stejných podmínek. Možná ještě, jak který typ sýru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.