Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaký sýr do toastů

Od: pansvacinka® odpovědí: 22 změna:

Jaký sýr dáváte do toastů, pokud teda sýr dáváte? 30% nebo 50% tuku? - mám vypozorováno, že "třicítka" nějak bobtná či co a leze z toho ven.


 

 

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x
Já dávám 30%. Vše výš na můj vkus příliš teče.

To je právě divné, moje zkušenost je lepší s tučnějším sýrem, jinak taky mám v oblibě spíš tu 30.

liska5

Právě naopak, Zjistila jsem, že nízkotučné víc tečou, než tučnější klasika..


liška5: žejo? Takže moje kuchyňské pozorování se potvrzuje ..

 

jabraka*

3x

Moje tousty mají složení:na toustový chléb slabě máslo,pak dovnitř:kousek šunky,plátek Nivy,plátek zeleninové směsi_předem podušeno a zmraženo,(paprika,rajče,čínské zelí,sůl,kořenízbavit vody)Na ochucení toustu dve kolečka paprikové klobásy.Druhým chlebem zakryji.Jíme,dokud je horká.Ale bral jsem ji i na cesty jako svačinu.

JABRAKA

 


2x

Na vše používáme ementáler 45% popř jiný ementálový typ cca 40%. Nic pod 40% běžně nekupujeme.

A nějaké náhražky typu "taveného sýru" zalisované v igelitu opravdu neeeee.


clayman: tavenej sýr ne-e. Je v tom tavná chemikálie.

Ovšem "třicítka" hezky lámavej eidam - to jdu i "proti davu".

To jo, eidam jsem už nekoupil léta. Jde koupit o lepší eidam, ale tak nějak mi uchází proč ho kupovat. Ovšem pokud chutná není co vytknout. .

 


2x

Maasdam 45% ... Ale nezkoušeli jste někdo např. balkánský nebo něco podobného?

 


2x

Já dávám Nivu. Chutná mi v tom nejvíc. Eidam je moc jalovej.

 


2x

Já nad tím rozhodně nepřemýšlím, jaký mám, ten dám, např. dnes ,jsem dala gorgonzolu a byly světové.


A neměli jste po tom srajdu?

Rozhodně ne a proč, dělala jsem je i s hermelínem a taky se taky rozteče. ale musí se tousty hodně přimáčkonout k sobě a pak netečou

 

sametka

0x

Myslím, že to s tím souvisí- před léty byl rádiu kuchař a radil na smažený sýr spíš ty tučnější druhy 45% a výš a doopravdy méně vytékají.

id

V restauraci dostanete pouze smaženou 20 a také jim nevyteče. Je to divný. Se sýrem v toustovači také bojuji a nevím co je lepší. Nejhorší je toustovač vyčistit.

liska5

Teď čtu zajímavou a celkem náročnou knížku J. Jonáš a J. Kuchař Tvoje strava je tvůj osud. Občas z toho až mrazí, co za potraviny lze zcela průmyslově vyrobit. A mezi tím i sýry, které se vyskytují nejčastěji v polotovarech, jako třeba mražená pizza. To je umělá hmota, co nemá s mlékem nic společného. Celé vědecké týmy čínských chemiků pracují na vytvoření správné konzistence syntetických potravin. Hlavně na chuti a vůni pomocí chemie.

liska5

Nezbyde, než koupit si a zapéct obě varianty za stejných podmínek. Možná ještě, jak který typ sýru.

Id- Nejhorší je toustovač vyčistit.Není -stačí papír na pečení-a ten se po upečení toustíků vyhodí a toustovač je čistý!

 

id

diesel - ten papír je dobrej trik. Dáváte čtvereček papíru na každou půlku toustovače zvlášt a nebo jeden obdélník papíru přes obě půlky?

 

krtek6

0x

Karlova Koruna z Penny...už to dotáhli tak daleko, že ty plátky jsou přesně velikostně na rozměr toustu, takže nepřečnívají ven a neroztékají se po krajích...ověřeno...všechny ostatní jsou vždy krapet větší...

 

sametka

0x

Na čištění toustovače lze vyzrát - kupuju si jen ten, který má vyjímatelné teflonové ohřevné plochy.

id

Nejde vyzrát. Vyjmu teflon a co? Umyje se mi sám? Musím nechat odmočit a houbičkou vyčistit záhyb po záhybu.Kéž by to šlo setřít papírovou utěrkou, to by bylo žrádlo !

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]