Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Odporný kmín. Má tu někdo taky zkušenost?

Od: tazatelka odpovědí: 14 změna:
Koupily jsme nedávno kmín vypadá tak ..ale chutná příšerně a příšerně hnusně úplně odporně páchne takže s kmínem to nemá nic společného ..ale fakt odporný zápach

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x
Pokud se mi něco nezdá, tak to nejím nebo nepoužívám. A netýká se to jen kmínu. Zdraví je na prvním místě.

Jenomže tady jde opravdu o koření a zrovna tento římský kmín je naopak zdraví prospěšný.

Ale když jí smrdí, proč ho jíst?

Vždyt jsem to vysvětlila, mně také smrděl a také jsem to tenkrát vyhodila, protože jsem to neznala. Ale tazatelka se ptala co to je za divný kmín, tak jsem odpověděla. Jíst ho samozřejmě nemusí, když jí to nechutná.

 

senior

3x

Jakou má barvu a jak je velký?

Obyčejný kmín je menší a tmavý.

Ten římský je větší a spíše světlejší, šedo,hnědozelená barva.

My na něj nejsme zvyklí, používá se v pokrmech menším množství, anebo je obsažen i v koření kari.

Používají ho v arabských, muslimských zemích, ale i jinde - Afrika, Austrálie, Střední Amerika ...

tazatelka

Ano podle popisu je to římský

 

ben®

2x

Dobrý den, tuto zkušenost nemám, ale kdybych si koupil zapáchající koření, tak ho vyhodím (těch pár korun oželím). Nebudu se přemáhat, jíst nechutné a to ani nechci domyslet, že je v tom plíseň nebo jiná toxická látka. Vyhoďte to. Zdravím!

 

liska5

2x

Já si kupuji Hummus s římským kmínem. Nedávno tu psal Jezevec, jak ho používá při grilování. To sotva bude zkažené, prostě neznámý pach, který od kmínu nečekáte. Já takhle reagovala na koriandr, zatímco známá si jím zdobila chleba s máslem, mně to smrdělo, jak mýdlo.

 


1x

Koupili jste si římský kmín-kumin a ten je u nás ještě dost neznámý. Ale vůbec není odporný a ani nepáchne, jenom ho neznáte a samozřejmě se nemůže používat jako ten náš běžný kmín, na který jste zvyklá. Ale v orientální kuchyni je tento kmín přímo nepostradatelný, zrovna tak , jako u nás ten "náš" , který Vám voní. Ale chápu Vás, když jsem před dávnými lety odešla žít do ciziny, tak jsem si také v obchodě koupila místo toho kmínu co jsem znala ten kumin, protože vzhledově to je stejné a v té době jsem ještě neovládala francouzštinu. No a když jsem ho pak doma otevřela a dala do brambor, jak jsem byla zvyklá u nás, tak jsem všechno vyhodila, protože mi to šíleně smrdělo a byla jsem hodně neštastná, protože jsem si myslela, že snad ve Francii neznají normální kmín. No a vidíte, teď už bych se bez toho kuminu neobešla.

Jen tak pro zajímavost. Určitě znáte grilované maso na jehle, pod názvem Gyros, ze kterého se nožem ořezávají porce kolem dokola. Tak zrovna tento recept by se bez kuminu neobešel a je to právě ten kumin, neboli římský kmín, který dává tomu masu tu specifickou chut, kterou mají lidi tak rádi. Kdyby tam byl v marinádě kterou to maso potírají náš kmín, tak by to chutnalo úplně jinak. Prostě by to nebyl Gyros.

 

72mona3*

0x
Není to římský? Ten ovšem nesmrdí. Co píší na obalu? M.
tazatelka

Bohužel obal už nemáme bohužel je ve skleničce.
tazatelka

Máte asi pravdu ale je to příšerná chut

 


0x

Jednou někdo z rodiny koupil velmi levný kmín, který jsem ihned vyhodila. Také nechutné.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]