Nejste přihlášen/a.
zdravím,pečete někdo z celozrné mouky, chtěla bych zkusit škvarkové pracny a chtěla bych použít celozrnou mouku, nerozteče se mi to?
Nezkoušejte to, nebudou dobré. Tato mouka se používá na chleba, dalamánky a jiné podobné pečivo, ne na cukroví. Dneska je to takový trend, všichni si myslí, že když něco upečou z celozrnné mouky, tak to bude bude zdravé a mohou toho sníst hromadu, což je velký omyl. Cukroví nebude dobré. Udělejte pracny podle osvědčených receptů a nedejte na ty moderní vymyšlenosti. Na cukroví je vhodná hladká pšeničná mouka.
Zkušenosti mám pramalé, takže jen přidám poznatek. Dcera miluje wafle od mala. Teď jí táhne na 16 a začíná "blbnout"se zdravou stravou. Jelikož jí vídám jednou za 14 dní, chtěl jsem jí udělat radost. Místo standardního postupu s hladkou moukou (asi tak toprecepty.cz/... ) jsem se při podzimu rozhodl ji překvapit dýňovými waflemi z celozrnné špaldové mouky :D (takže tak hungrypanda.cz/...) Šlo to dobře, jen při dokončování ve waflovači jsem musel být maximálně opatrný - wafle měly tendenci se na celé ploše oddělovat vejpůl naplocho. Ale při opatrné manipulaci se v pohodě držely. To klasický recept z hladké mouky mi nikdy neudělal. Ovšem odměnou mi bylo její nadšení (i když jsem šetřil třeba cukrem, nedal jí k tomu čokoládový toping a nahradil to kvalitním džemem (alespoň doufám ) z jakési soukromé biofarmy a kupkou ovoce) - prý tak něco skvělého dlouho nejedla, požádala o recept a u maminky si Ježíškovi napsala o waflovač (no u mě ho už má, že jo) :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.