Nejste přihlášen/a.
Já mám pocit, že se zapékané palačinky v pekáčku ještě něčím polévají. Že se nepečou nasucho.
Třeba bešamelem se sýrem.
Jinak hustý špenát - stačí nechat chvíli povařit. Voda se vyvaří, hlavně míchat, rádo se to připaluje.
Vajíčko dávám také do špenátu.
Špenát někdo nastavuje spíše jíškou, než záklechtkou.
Záklechtka je voda, nebo mléko s moukou.
Manželovi do palačinky stačí mleté maso vepřové, hovězí, osmahnout na anglické slanině.
Na směs můžete položit plátky sýra, s omáčkou bych se určitě nedělala. Jídlo je časově náročné.
Zapékám dokud povrch nezezlátne.
Já jsem naplněné palačinky špenátem překrojila a obalila jako řízek a osmažila. Je to opět pracnější, ale moc, moc dobré.
Palačinky dělám podle receptu: 1/2 litru mléka, 3 vejce, 1/4 kg hladké mouky, špetka soli.
Pokud chci zahustit špenát (kupuji mražený listový), nastrouhám do něj ke konci tepelné přípravy najemno syrovou bramboru a ještě nechám podusit. Špenát máme rádi se spoustou česneku, takže tam nešetřím, ale každý to má jinak.
Palačinky plním přesně jak píšete (špenát, sýr), stočené dám na plech nebo pekáček, ještě můžu posypat sýrem a peču od oka než se sýr navrch rozteče, to uvidíte sama - 10-15 minut? Teplota cca 170 stupňů. Lze použít různé sýry, navrch dávám Nivu, dovnitř Eidam.
Palačinky s kuřecí směsí jsem taky dělala, ale vždycky s nějakou zeleninou - většinou papriky (více barev, at to dobře vypadá), pórek... a často houby. Jestli nic z toho nepřipadá v úvahu (což je škoda), možná by šlo do opečeného kuřecího - třeba i mletého - dát na kousky nakrájený ananas z konzervy... + lžíci sójovky a lžičku škrobu (Maizena) a kousek kostky bujonu rozmíchat v malém množství vody (4-5 lžic) a nalít na směs masa, podušením se udělá takový hustší sosík, aby to z palačinek neteklo. Sýr dávám stejný jako na špenát, jen nastrouhat a posypat dovnitř i navrch. Teď jsem na to dostala takovou chut...
Palačinku naplněnou vystydlým špenátem /ten není tak řídký/ poskládám jako psaníčko, obalím ve vajíčku a pak ve strouhance a osmažím jako řízek. Pracné a chce to zručnost, ale zajímavé.
Aby byl hustější, tak nejdřív udělám cibulovou jíšku. A nelít mléko, jen nalámaný vmíchat mražený špenát nebo listový a do podušeného zamíchat vejce a česnek a trochu soli..
Jestli je palačinka čerstvá a teplá a do ní teplý špenát s česnekem, tak není třeba zapékat. Případný nastrouhaný sýr na povrch bych dala jako ozdobu.
Pak mne napadají samé nasladko Třeba s tvarohem +žloutkem + rozinkami a trochou cukru a trošku nastrouh.citr.kůry
Já třeba do špenátu vůbec nedávám cibuli ani česnek, ani ten olej, přijde mi, že se tím úplně přebije jemná chut špenátu. Nechám zmrazený špenát v kastrole prohřát a zahustím ho bešamelem. Ochutím solí, špetkou bílého pepře a muškátovým květem, jen špetičkou. Takže kdyby byl ten bešamel hustší, bude hustší i špenát jako náplň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.