Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Otázky ohledně slaných plněných palačinek

Od: janabartova odpovědí: 6 změna:
Zdravím mám dotazy na šikovnou kuchařku nebo kuchaře. Chci dělat palačinky plněné špenátem a sýrem. Chci mít hustější špenátovou směs, takže jak na to? Dam si do hrnce olej a pak cibuli. Až bude cibule zpěněná tak přidám mražený špenát ale jelikož chci aby to byla hustější směs tak mě napadlo že bych to zahustila moukou rozmíchanou v mléku. Takže jsem se chtěla zeptat zda to tak někdo děláte případně jestli je to dobrý nápad a nebo mám zahuštovat něčím jiným. A ještě jestli přímo do toho špenátu bych mohla dát jedno vajíčko v průběhu vaření, jestli by to zlepšilo chut. Až by byl špenát hotový dala bych ho na palačinky. Potom bych tam dala nastrouhaný sýr a palačinku stočila a pak bych je všechny vyskládala do pekáče a zapekla bych je. ALE to jsem se chtěla zeptat jak dlouho a na kolik stupňů. Palačinka už bude hotová, špenát taky, tak si myslím že by mohlo stačit 10 až 15 min. na 150° Ale nejsem si jistá, tak poprosím o radu.
A můj druhý dotaz: je ten, že můj přítel nejí ani cibuli ani špenát takže jsem se chtěla zeptat cim bych mu palačinky mohla naplnit. Jestli existuje nějaká směs z kuřecího masa a třeba s hodně hustotou syrovou omáčkou, protože on vůbec nejí zeleninu. Pokud něco takového existuje, poprosila bych o jednoduchý recept přímo od Vás (ne z netu) Nějak moc dobře vařit neumim ale stojím si za tím, ze plněné palačinky nemůžou byt nějak těžké.
Kromě odpovědi na moje otázky bych také ocenila přímo Vaše recepty na plněné palačinky. Díky za odpovědi. Hezky večer.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

senior

3x

Já mám pocit, že se zapékané palačinky v pekáčku ještě něčím polévají. Že se nepečou nasucho.

Třeba bešamelem se sýrem.

Jinak hustý špenát - stačí nechat chvíli povařit. Voda se vyvaří, hlavně míchat, rádo se to připaluje.

Vajíčko dávám také do špenátu.

Špenát někdo nastavuje spíše jíškou, než záklechtkou.

Záklechtka je voda, nebo mléko s moukou.

Manželovi do palačinky stačí mleté maso vepřové, hovězí, osmahnout na anglické slanině.

Na směs můžete položit plátky sýra, s omáčkou bych se určitě nedělala. Jídlo je časově náročné.

Zapékám dokud povrch nezezlátne.


doplněno 24.11.20 18:19:

Já jsem naplněné palačinky špenátem překrojila a obalila jako řízek a osmažila. Je to opět pracnější, ale moc, moc dobré.

 


2x

Palačinky dělám podle receptu: 1/2 litru mléka, 3 vejce, 1/4 kg hladké mouky, špetka soli.
Pokud chci zahustit špenát (kupuji mražený listový), nastrouhám do něj ke konci tepelné přípravy najemno syrovou bramboru a ještě nechám podusit. Špenát máme rádi se spoustou česneku, takže tam nešetřím, ale každý to má jinak.
Palačinky plním přesně jak píšete (špenát, sýr), stočené dám na plech nebo pekáček, ještě můžu posypat sýrem a peču od oka než se sýr navrch rozteče, to uvidíte sama - 10-15 minut? Teplota cca 170 stupňů. Lze použít různé sýry, navrch dávám Nivu, dovnitř Eidam.

Palačinky s kuřecí směsí jsem taky dělala, ale vždycky s nějakou zeleninou - většinou papriky (více barev, at to dobře vypadá), pórek... a často houby. Jestli nic z toho nepřipadá v úvahu (což je škoda), možná by šlo do opečeného kuřecího - třeba i mletého - dát na kousky nakrájený ananas z konzervy... + lžíci sójovky a lžičku škrobu (Maizena) a kousek kostky bujonu rozmíchat v malém množství vody (4-5 lžic) a nalít na směs masa, podušením se udělá takový hustší sosík, aby to z palačinek neteklo. Sýr dávám stejný jako na špenát, jen nastrouhat a posypat dovnitř i navrch. Teď jsem na to dostala takovou chut...

 

etana*

1x

Já používám ne špenátový protlak, ale nasekaný, přidám vajíčko, zahustit to můžu troškou strouhanky. A sleju přebytečnou vodu. Palačinky nezapékám, nevidím v tom žádný benefit. Přítel by nafasoval palačinky nasladko nebo telefon na pizzerii.

 


1x

Ježišmarjá ženský, co mi to děláte. Slintám jak Pavlovův pes ..

 

liska5

0x

Palačinku naplněnou vystydlým špenátem /ten není tak řídký/ poskládám jako psaníčko, obalím ve vajíčku a pak ve strouhance a osmažím jako řízek. Pracné a chce to zručnost, ale zajímavé.

Aby byl hustější, tak nejdřív udělám cibulovou jíšku. A nelít mléko, jen nalámaný vmíchat mražený špenát nebo listový a do podušeného zamíchat vejce a česnek a trochu soli..

Jestli je palačinka čerstvá a teplá a do ní teplý špenát s česnekem, tak není třeba zapékat. Případný nastrouhaný sýr na povrch bych dala jako ozdobu.

Pak mne napadají samé nasladko Třeba s tvarohem +žloutkem + rozinkami a trochou cukru a trošku nastrouh.citr.kůry

 


0x

Já třeba do špenátu vůbec nedávám cibuli ani česnek, ani ten olej, přijde mi, že se tím úplně přebije jemná chut špenátu. Nechám zmrazený špenát v kastrole prohřát a zahustím ho bešamelem. Ochutím solí, špetkou bílého pepře a muškátovým květem, jen špetičkou. Takže kdyby byl ten bešamel hustší, bude hustší i špenát jako náplň.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]