Nejste přihlášen/a.
Tak litr oleje si nedokážu v kastrolu představit.. a friták jsem vyhodila dávno.
Květák jsem naposledy dělala v pánvi Wok, má malé dno, takže toho oleje není až tolik potřeba, smažila jsem vždy několik růžiček, aby byly ponořené a byl dobrý. A na řízky používám elektrickou pánev, je široká, se skleněným poklopem, dá se udělat víc řízků najednou, ale také je nemám celé ponořené v oleji, že by v oleji úplně plavaly.
Lze ale je to špatná volba. Pokud smažím dva řízky naleji olej na pánev tak aby byly téměř ponořené, dělám z jedné a pak z druhé strany. Na pár růžiček květáku dám kastrůlek aby do něj vlezly 3--4 obalené růžičky, kastrůlek naplním olejem tak aby byl květák ponořený. Nouzovka. Jinak fritéza Bravo na 1l oleje, vlezou 2-3 běžné řízky, olej se nepřepaluje jako v kastrůlku.
Jedině, jestli budete dělat pro víc lidí. A měl by mít tlusté dno, aby se lépe udržela stejná teplota.
Nebo zkuste na hlubší plech do trouby, na něj olej / sádlo/ tak centimetr aspoň. Zapnout troubu. A až bude olej hodně horký, tak na něj položte řízky. Zavřít a hlídat. Obrátit. Pak je okapané hotové přendat na druhý plech už bez tuku a jen je chvíli dopékat, aby byly křupavější. Já na tohle měla rošt ze starého grilu, tak se dopekly i velké květákové řízky a přebytečný olej z nich odkapal.
Jo a výborné jsou, když maso před obalováním nejen nasolíte, ale ještě potřete česnekem. Nebo do něj předem naložíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.