Nejste přihlášen/a.
Ručně to jde a můžete obyčejnou vařečkou. Dříve jsme to jinak ani nedělali, žádné roboty nebyly. Ale trvá to a bolí ruka. Máslo musí být hodně povolené a pak prostě míchat a míchat, až do "pěny". Rum, ani jinou tekutinu tam nelejte, může se Vám to srazit a napravení sraženého másla s cukrem není jednoduché. Zvláště když máte jen ty ruce . Pokud byste chtěl něčím dochutit, tak raději vanilkový cukr, nebo mandlový a existuje i s rumovou příchutí. Ale je to sypký prášek, není to tekutina a je to docela dobré. Zrovna včera jsem používala do sušenek. Cukr s rumovou příchutí Kotányi.
Já tedy používám ruční mixér, ale můžete i takto:
Jak tedy utřít máslo s cukrem?
Jednoduše! Máslo pokojové teploty nakrájíme či nastrouháme na hrubém struhadle do misky a přidáme množství cukru, které je v receptu. Nyní přichází na řadu vidlička, kterou budeme cukr "zamačkávat", zamíchávat do másla. Pokud se někomu nechce používat vidličku, či má větší množství másla, tak stačí vzít mixér a máslo s cukrem vyšlehat do "pěny"(šleháme cca 5 minut). A je to! =) Ve výsledku primitivní věc, která dokáže pěkně zamotat hlavu.
Já používám krystal, protože moučkový většinou nemám. Ale v pohodě můžete použít i moučkový, určitě to bude jednodušší a máslo nechám změknout. Ten ruční mixér jako v odkazu, akorát já mám jinou značku lidl-shop.cz/...
Mixérem se mixuje, šlehá se šlehačem, jde o dva různé kuchyňské přístroje. Myslím, že v tomto případě bych použila šlehač, tedy metly, nikoli mixér, tedy nože.
Cukr krupice nebo jemný krystal se používá prý proto, že se líp našlehá - moučka udělá kompaktní hmotu, zatímco krystalky hmotu víc "rozbijí", nevím jak to popsat. Sama používám krystal, moučku jenom na posypání hotového pečiva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.