Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak nejsnadněji ručně třít máslo s cukrem

Od: boban® odpovědí: 11 změna:
Jak nejsnadněji ručně třít máslo s cukrem

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

abb

2x

I ručně se dá krásně utřít máslo s cukrem. Máslo musí být ale hodně změknuté,pak to jde lehce. Můžete přidat i kapku rumu. Rum to krásně provoní a dá dobrou příchut.

Jo, přidá rum a ono se mu to srazí... To už se musí umět.

 


2x

Ručně to jde a můžete obyčejnou vařečkou. Dříve jsme to jinak ani nedělali, žádné roboty nebyly. Ale trvá to a bolí ruka. Máslo musí být hodně povolené a pak prostě míchat a míchat, až do "pěny". Rum, ani jinou tekutinu tam nelejte, může se Vám to srazit a napravení sraženého másla s cukrem není jednoduché. Zvláště když máte jen ty ruce . Pokud byste chtěl něčím dochutit, tak raději vanilkový cukr, nebo mandlový a existuje i s rumovou příchutí. Ale je to sypký prášek, není to tekutina a je to docela dobré. Zrovna včera jsem používala do sušenek. Cukr s rumovou příchutí Kotányi.

 


0x

Já tedy používám ruční mixér, ale můžete i takto:

Jak tedy utřít máslo s cukrem?

Jednoduše! Máslo pokojové teploty nakrájíme či nastrouháme na hrubém struhadle do misky a přidáme množství cukru, které je v receptu. Nyní přichází na řadu vidlička, kterou budeme cukr "zamačkávat", zamíchávat do másla. Pokud se někomu nechce používat vidličku, či má větší množství másla, tak stačí vzít mixér a máslo s cukrem vyšlehat do "pěny"(šleháme cca 5 minut). A je to! =) Ve výsledku primitivní věc, která dokáže pěkně zamotat hlavu.


doplněno 01.11.20 15:21:

Já používám krystal, protože moučkový většinou nemám. Ale v pohodě můžete použít i moučkový, určitě to bude jednodušší a máslo nechám změknout. Ten ruční mixér jako v odkazu, akorát já mám jinou značku lidl-shop.cz/...


@andy123
Mixer myslíte ten ponorný na rozmixování nápojů
Není už rovnou jednodušší použít mouckový cukr? Proč se nepoužívá na tření másla s cukrem mouckovy cukr?

Mixérem se mixuje, šlehá se šlehačem, jde o dva různé kuchyňské přístroje. Myslím, že v tomto případě bych použila šlehač, tedy metly, nikoli mixér, tedy nože.

Cukr krupice nebo jemný krystal se používá prý proto, že se líp našlehá - moučka udělá kompaktní hmotu, zatímco krystalky hmotu víc "rozbijí", nevím jak to popsat. Sama používám krystal, moučku jenom na posypání hotového pečiva.

liska5

Souhlas, hrubší cukr to při tření vačečkou líp napění.

 

senior

0x

Používám dřevěnou vařečku. A míchám a míchám.

V některých receptech i půl hodiny.

Člověk míchá tak dlouho, až mu ruka upadne.

 

anonymni357

0x

Pokud myslite opravdu rucne a ne rucnim elektrickym slehacem,potom pouzijte mouckovy cukr a kovovou METLU.Jde to desetkrat rychleji nez vareckou !

anonymni357

Omlouvam se nejak jsem se ukoukl !

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]