Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
snažím se nějaké to kilo zhubnout a dočetla jsem se o jablečném octu. Do 300ml čisté vody jsem dala lžíci jablečného octa a ráno na lačno vypila. Bylo to opravdu hrozné, myslela jsem, že se z toho pozvracím, jenže jsem to pila nalačno, tak ani nebylo co zvracet. Ráda bych se proto zeptala, zda neznáte jiný způsob, jak konzumovat jablečný ocet a současně by to mělo stále stejný efekt, jak s tou sklenicí vody?
P.S. Žádné tablety užívat nechci.
Lžíce jablečného octa není v hrnku vody skoro cítit. A chut má docela příjemnou. Možná máte nějaký divný ocet. Já kupuji v drogerii DM. A jablečný ocet používám běžně do salátů. Výborný je na potírání plísní na nohou a opruzenin.
Existuje brožurka Peter Grunert - Jablečný ocet.
Tam je všechno. Hlavně o hubnutí, detoxikaci, koupelích. A na závěr recepty. Taky upozorňuje na to, že se nemáme při hubnutí spoléhat jen na jablečný ocet.
Odkud máte ten Váš ocet? Výrobce?
Který jablečný ocet ještě pamatuji jako chutově dobrý, byl Bzenecký. Možná to bude taky o zvyku.
Je hodně literatury, kde je zmiňován jabečný ocet, že stimuluje látkovou výměnu a pomáhá odstraňovat z těla odpadní látky. Jen je potřeba zároveń změnit životní styl, stravu, pohyb. Na octu paní nezhubne, ten jí jen takto pomáhá. Pokud chce paní nasadit všechny páky na hubnutí, tak jablečný ocet zařadí.
To je stejné přirovnání, jako že je víno či pivo prospěšné organismu. Ano, jsou. Každé jinak, ale vždy v doplnění řetězce více věcí. Né samostatně a né v extrémech do "ožrání",
Doporučovaná denní dávka 5% jablečného octa je několik lžiček! Organismus potřebuje denně pro různé metabolické procesy asi 100g kyseliny octové, kterou si dokonce částečně umí vyrobit sám. Kyselina octová reguluje metabolismus tuků a zvyšuje spotřebu energie v buňkách. To platí i pro ostatní kyseliny obsažené v jablečném octě, jako kyselinu citronovou, kyselinu jablečnou a kyselinu askorbovou / vit.C/ a sorbit. Všechny jsou to vlastně odtučňovače. Podporují činnost žaludku, střev i proces odvádění odpadních látek z ledvin.
Jinak jablečný ocet je právě pro diety vhodný pro svůj vysoký obsah minerálů. Na 1.místě draslík reguluje acidobazickou rovnováhu a aktivuje enzymy, které brání překyselení organismu. V podstatě se zachovávají všechny prospěšné látky jablek v optimálním složení i po jejich zkvašení.
O překyselení se mluví zejména v případě kyseliny močové, kdy se krystalky této kyseliny dovedou usazovat v pojivové tkáni - v kloubech, ve šlachách i svalech. To je důsledek dlouhodobé nevhodné stravy - uzeniny, mnoho masa, cukru, soli. Též se o zakyselení organismu mluví v případě kyseliny mléčné, jako metabolitu fyzické námahy /sport/.
Tyto kyseliny tělo neutralizuje za použití mimo jiné minerálů / Ca/ z kostí a zubů
Liška pravdu dí. Trochu octa s vodou na lačno užívali už naši předci. Nebo žufánek ze škopku se zelím.
Vycházela jsem z vlastní zkušenosti, když jsem na něj narazila ve více knížkách. Taky mi to vrtalo hlavou, tak jsem zkoušela. Někteří si jableč.ocet vyrábějí sami. Tu třeba malá soukr. firmička. Každý má jiná jablka, jinak stará, jinak dlouho skladovaná a jinak ošetřovaná, a i poněkud jinou technologii. Pak jsou rozdíly nejen chutové, ale i v množství obsažených látek, a to markantní. Když koupím nevhodný, využiju ho na mazání a koupele. Každopádně plat í- všeho s mírou!
Jinak čím víc si o těle čtete, tím složitější pro vás je. Nelze ho brát exaktně. Navíc každý jsme jiný, žijeme jinak,... ona i každá krev. skupina reaguje jinak... Pak jsou ty nemoci jakási individuální záhada. Něco se ale potřeba oficiálně považovat za příčinu choroby, aby mohla farmacie vyrábět. A lékaři musí být ortodoxní, jelikož musí rozhodnout rychle. Příklad: Vyléčím trávicí potíže, když se mi podaří vymýtit kvasinky nebo helicobacter... A pak se člověk dočte, že jisté množství kvasinek je ve střevě potřeba, že to je normální, nebot pomáhají likvidovat těžké kovy, jen se nesmí přemnožit / nejvíc přemírou sladkých a mléčných potravin/. No a avizovaná příčina žaludečního vředu helicobacter. Toho prý má v žaludku lidstvo od nepaměti, ale až novodobá strava, chemizace a stres mu připravují terén pro přebujení. A pak tedy škodí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.