Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Odkdy se mohou jíst špatně zavařené okurky?

Od: jaruska® odpovědí: 13 změna:

Chtěl bych se zeptat,kdy nejdříve mohu jíst zavařené okurky u kterých nechytlo víčko?Děkuji J.

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

tebi

6x

Ty okurky jsou zavařené ,takže ihned .pokud to necháte , zkazí se , mohou vydržet klidně měsíc v lednici , je tam ocet ,takže v klidu...možná že vydrží i déle, to vám nezarucim.

 


4x

Jestli nechytilo víčko, tak je začněte jíst hned, jak vychladnou. Pak uchovávejte v ledničce a postupně konzumujte. Nejakou dobu díky nálevu vydrží.

liska5

...a pak začnou blednout a gumovatět a nakonec se zkazí tak, že se zakalí lák, okurky rozbřednou a ta hmota bude šumět.

 

ccc*

1x

kuchynskepotreby.cz/...

Pořiď si něco podobnýho. Já jsem si to dělal kdysi a fungovalo to.

To mě zaujalo - mohl byste mi vysvětlit, jak se to přesně používá? Píšou u toho, že jde o nejšetrnější způsob konzervace, to znamená bez vaření? Nebo se obsah zavaří jen krátce? Nevím, jak tomu mám rozumět.

ccc*

Já jsem to požíval jen když mi nechytlo víčko. Takže jinak řečeno - zavařování jako obvikle, ale víčko nebylo přisáté ke sklenici. Abych to nemusel opět "zavařovat", tak jsem to používal. Nepoužíval jsem to bez tepelné konzervace. V tom to neporadím.

Je to jen v podstatě vyčerpání vzduchu (podtlak) a jeho rychlé uvolnění. Víčko se lépe přisaje a nemusí se čekat až na vychladnutí.

Já to dával - zvon- na pevnou podložku, která nabyla pórovitá, v mém případě desku od linky, na které byl ještě umakart. Ty dnešní desky nemusejí kvůli tvarovanému povrchu vyhovovat. Po vyčerpání vzduchu ze zvonu jsem jen zmáčkl ventilek a vzduch se dostal zpět pod zvon a ten se mohl dát pryč od desky. Jinak to nešlo odendat. Drželo to dost. Používal jsem sklenice se sponami a nebo i šroubovací. Již to nemám, dal jsem to kámošovi.

Díky za odpověď.

Asi se zeptám u výrobce, co je myšleno tím šetrným konzervováním a jaké jsou možnosti využití této pomůcky.

 

jabraka*

0x

Víčko vyhodím a nasadím nové.Mám na víčka omnia přítlačné pružné plechy.těmi se víčka zajištují.Vložím do mikrovlnky a po 6 minutách vyjmu a otočím dnem vzhůru.Neznám případ,že by víčko nedrželo.

JABRAKA

Víčka Omnia jsem si myslel, že snad ani v dnešní době nikdo nepoužívá...

liska5

Já tak 50 na 50. Omnia a šroubovací. To je snad normálka.

 


0x

Jíst je můžete prakticky hned, ale nebudou asi moc dobré.

Pokud mi někdy víčko nechytlo, sklenici jsem otevřel, víčko zahodil, otřel okraj sklenice, nasadil víčko nové a znovu zavařil. Stačí nechat přejít varem. Nikdy se nestalo, že by se takové okurky předčasně zkazily (zatím drží od roku 2017), jen mohou být trochu měkčí.

Víčka používám téměř výhradně šroubovací a používám je, doku nezrezaví

 

hm*

0x

Řekl bych, že se můžou jíst od hned (ale budou polosyrové) až do několika měsíců, pokud budou ty okurky celé schované v láku.

Když otevřeme okurky, taky je obvykle nesníme hned, ale v průběhu třeba několika týdnů. A není jim nic. Našel jsem i po měsících a taky jim nebylo nic, jen už nebyly tak "křupavé". Víčko bylo po otevření samozřejmě jen přibouchnuto.

 


0x

Nechejte je v lednici v tom nálevu aspoň týden proležet. Nic se jim nestane a budou dobré,ihned po zavaření jsou uvnitř syrové-neproležené a nebudou dobré. Mám to vyzkoušené,takže aspoň týden.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]