Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Uložený česnek, zasypaný v soli

Od: babkazov® odpovědí: 5 změna:
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x
Hydroskopicka sůl z logiky musí postupně z česneku vytahovat vodu...
Česnek máme poveseny v zahradním domku. Teď je tam pěkný teplo, aby proschnul. V zimě zima aby vydržel. Ještě v dubnu je dobře použitelný. Většinou jsme bez česneku měsíc a pak už je další úroda.

 


2x

Já ho strouhám na hrubém struhadle a ukládám do lednice do sklenice v poměru 1 díl soli,2 díly česneku, jetě teď ho mám krásně bílý, Používám ho do j´´všech vařených jídel, na topinky se nehodí.

 

liska5

2x

KONEC POKUSU.

Tak jsem ten česnek uložila na sůl, sklenici pevně zašroubovala a nechala v chladné spíži. Viz recept v zeleném poli.

Nevěřte tomu. Už po dvou měsících jsou stroužky vysušené, lehce naklíčené. Sůl z nich vytáhla vláhu a jsou jako z gumy a váží polovic.

 


1x

Zkoušela, vydrží nějaký týden, ale rok určitě ne. Časem sůl začne vlhnout a česnek se začně vysušovat.

 

tebi

0x

Ne, zatím mi vždy seschnul ,mám ho celoročně v kuchyni , skvělé , vyzkouším.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]