Nejste přihlášen/a.
Děláte někdo džem z nektarinek klasicky? Myslím třeba s pektogelem. Kořeníte ho nějak? V receptech na internetu je většina receptů bez želírujících přípravků a s vanilkou a citrónem. Je dobrý? Dík za radu.
Ta vanilková chut by mohla nepříznivě změnit chut celého džemu. Vanil.cukr bych nedala. Stačí ke konci trošku kyseliny citronové. Nejdřív bych nektarinky spařila, oloupala a vypeckovala. nebo vypeckované celé rozmixovala a pak rozvařila s přidáváním želírovacího cukru podle návodu . A pak do vypařených sklínek. Možná by bylo zajímavé přihodit zlomek skořice, či hřebíček.Nebo nektarinky smíchat s jahodami. Mám ráda experimenty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.