Nejste přihlášen/a.
Tak já přidávám do chleba také černuchu. Má specifickou chut a mně teda chutná moc. Vypadá to jako černý kmín, ale chutí je to jiné a takové zvláštní. Tu černuchu klidně dávám i do směsí z masa. Můžete přidávat i sušený plátkový česnek. Koriandr také a je lepší ho podrtit. Také si dělám všechny kořenící směsi sama. Koření nakupuji zde . Oni tam prodávají i hotové směsi, ale já mám raději doma udělané, protože tam nedávám tolik soli a tak si kupuji koření jednodruhová a vždycky se podívám na složení nějakéhé kořenící směsi, třeba Kari a pak si ho namíchám sama. To Kari existuje několik druhů. Je indická směs, nebo čínská a ještě jsou i jiná složení. Nebo třeba grilovací koření s medvědím česnekem. To objednávám pro kamarádku, protože ta se s tím nechce dělat sama, ale já si ho dělám sama a rozhodně tam nedávám tolik soli. Oni do těch směsí tu sůl dávají hlavně kvůli váze, protože jinak jsou bylinky lehké, tak to tou solí nastavují. A to já teda doma pro sebe nedělám. A kvůli tomu jsem si už dávno koupila smoothie mixér a všechna semena si v něm krásně nadrtím na prášek. Proto raději kupuji koření celé a ne mleté, protože když ho v tom mlýnku sama nadrtím, tak krásně voní. Když dělám ty směsi, tak dám do nádobky na mletí všechno vybrané koření, k tomu dám přiměřeně himalájskou sůl a podle množství přisypu lžíci nějakého škrobu. Ten může být rýžový, nebo bramborový, prostě jaký zrovna doma mám. Tím se ta směs jakoby načechrá. Jo a abych nezapomněla, tak vždycky přidám i trochu cukru. Je to zvláštní, ale když se dá sůl a cukr, tak je pak ta směs mnohem chutnější. Samozřejmě nepřehánět. A ten kardamon je sice drahé koření, ale překrásně voní. Kupuji jak celý, tak i ten drcený, ale ne mletý, protože nevím jak dlouho ho mají dopředu namletý. Také existuje takový "čínský", ale ten kupuji celý a přímo na tržnici v Praze. Ten je také velmi zajímavý chutově. Tak koukám, že jsem zase napsala "román", ale o koření bych mohla mluvit dlouho.
Děkuji, u profikoreni mam nachystanou objednávku. Bral jsem od nich i dřív.
Kari mám raději namíchané od nich, thajské je nepřekonatelné.
Tak holt objednám všechno a vyzkouším...
A v případě, že byste si dělal doma také sám nějaké směsi, tak místo toho škrobu můžete přidat trochu polohrubé mouky. Tím se to také velmi dobře nastaví a mouka vůbec neruší vůni směsi. Oni raději dávají sůl, protože ta vyjde levněji a možná také proto, že oni toho dělají obrovské množství a neví kdy to prodají a to by se jim do směsí také mohli dát červíčci. Ale pro toho, kdo si směsi dělá doma pro svou spotřebu, tohle nehrozí a určitě je to zdravější, než ta sůl. A člověk toho koření může dát víc, aniž by hrozilo, že bude maso přesolené.
Ještě bych Vám chtěla doporučit himalájskou "černou sůl"jmenuje se správně Kala namak. Je to výborné dochucovadlo a hodně zdravé. Voní po vařených vajíčkách a i tak chutná. Já ji používám smíchanou s kuchyňskou solí, i na chleba s máslem. Chutovně máte pocit, že jíte chleba s vařenými vajíčky. Také ji přidávám do marinád na maso, nebo do polévek. právě jsem objednala v lékárně Max. drmax.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.