Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
právě jsem si objednala domácí pekárnu a dnes chci vyrazit nakoupit suroviny na první chlebík. Není mi však jasná jedna věc (koukala jsem se na všechny možné stránky o domácích pekárnách, ale na tohle jsme odpověď nikde nenašla). Jak je to s velikostí chleba? V návodech je uvedeno, že existují různé velikosti chleba, od 500- 1500 g. Když budu mít pekárnu, která umí dvě velikosti chleba - jedna 750 g a druhá 1000 g, je to tak, že na ten 750 g použiju recepty, kde je 500 g mouky a na ten 1000 g recepty, kde je uvedeno 750 g mouky? Chápu to správně? Nebo jak je to myšleno?
Ano,to by odpovídalo.Zkuste radši napoprví ten menší 750 g mouky a uvidíte jak je pak ve výsledku veliký.Pak ještě záleží na množství kvasnic a zvoleném programu.A taky si zkuste tady na poradně najít odkaz na pečení v dp, už to tu taky bylo
Poradím vám jednoduchý a osvědčený recept: 400 g pšeničné chlebové mouky, 200 g žitné chlebové mouky, 4 dcl vlažné vody, 2 čajové lžičky soli, 2 pol.lžíce oleje, 1 pol.lžíce octa, 2 čaj.lžičky sušeného droždí a 2 čaj. lžičky kmínu. Lze přidat i semínka : slunečnici, lněné semínko, dýňové semínko, sezam, česnek, vlašské ořechy atd., podle chuti.
Program klasik, velikost střední a barva tmavý (pro křupavější kůrku). Z toho lze odvodit odpověď na váš dotaz. Pokud dáte velikost větší, je chleba víc nadýchaný, spíš jakoby toustový.
doplněno 06.08.09 18:40:Jo, a záleží na typu pekárny, každá to má jinak. Když dám na mojí velikost malý, tak je chleba takový jakoby zhutnělý, takže volím střed.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.