Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Máte recept na čočkofazole?

Od: id odpovědí: 5 změna:

Zdravím, dostala jsem semena čočkofazole. mince-net.cz/...

Zasadila, krásně vylezly a doufám, že se jim bude dařit. Dost mi jich zbylo, tak je uvařím, ale nevím jak. Jako čočku a nebo jako fazole? Přece jen každý druh má i jinou dobu vaření. Vařím vše v el. tlakovém hrnci pro úsporu času.

Nemáte někdo kompletní recept na tuto luštěninu a nebo vlastní zkušenosti? Děkuji..

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5

1x

Určitě přes noc namočit, pak vodu slít a uvařit v nové vodě. Nesolit, zůstaly by tvrdé, sůl až po uvaření. Některé fazole se vaří dlouho. Ono taky záleží, jak moc dlouho se skladovaly a jak dlouho byly namočené. Chce to zkoušet. Občas nějakou vyndat a pochroupat. Počítejte klidně hodinu varu. Po vystydnutí i tak bývají trochu tvrdší, než jsou hned po uvaření.

Pak teda posolit, přidat syrovou nasekanou cibuli, olej, ocet, pepř. Tento salát se dá do lednice a dá se na něj chodit několik dní. Případně vmíchat drobně nakrájenou červenou papriku. Nebo si k němu dát opečenou klobásku.

Případně z fazolek uvařit fazolovou polévku.

 

kepler*

0x

Myslím, že recept na přípravu bude stejný jak pro čočku i fazoli. Speciální recept pro čočkofazoli jsem nenašel. Pokud budou semena sušená, pak se doporučuje namočit je den předem. Zkus tenhle recepis:

toprecepty.cz/...

Já na luštěniny moc nejsem, i bez toho prdím jako dechový orchestr, takže zatím jsem experimentoval jen ve stylu špenát+kapusta = špepusta. Připravuje se stejně jako špenát a je to mňamka.

 

id

Dotaz jsem položila z lenosti vařit čočkofazole v normálním hrnci, hlídat a ochutnávat. El. tlakáči vařím nenamočnou čočku 6 minut, namočené fazole 12 minut. Dnes jsem vařila nenamočené čočkofazole 8 minut a jsou rozvařené.

Jen pro informaci ostatním, pokud někdo bude pěstovat čočkofazole, tak se přikláním k době vaření jako je u čočky.

 


0x

Například i každá značka čočky trvá jinak, takže i tuto záležitost bych vařila a občas ochutnala.

id

Ono potravinu v tlakáči těžko během vaření ochutnáte Prostě spustíte program nebo nastavíte ručně minuty, tlakáč uvaří, vypne se. Pak teprve zjistíte v jakém stavu je obsah.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]