Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Konzervant v pampeliškovém sirupu

Od: dako® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, uvařila jsem sirup z pampelišek. Přidala jsem ještě do horkého konzervační přípravek- viz obrázek, aby se nekazil. V návodu je psáno : jeden sáček postačí na 1,5 l nálevu a 3,5kg zeleniny, nebo ovoce. Měla jsem 2,5 l štávy, tak jsem zamíchala do horkého 2 sáčky konzervantu. Nevím, zda jsem dala vůbec správný přípravek a jestli jsem ho tam nedala moc?V hotovém sirupu, už v lahvích sterilované, mám takové malinké bílé kousíčky, spíše šum . Myslím , že je to z toho. Když jsem k němu přivoněla, tak mě do nosu zavála trochu štiplavá vůně. Ted mám obavy, aby nebyl sirup spíš škodlivý, než zdraví. Děkuji předem za Vaše názory a rady.


 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


6x

Co vím, tak pampeliškový sirup je konzervován cukrem a žádný jiný blivajz se tam nepřidává. Ty bílé kousky jsou gel z konzervantu, škodit by neměl.

 


3x

Příště to tam nedávejte, je to zbytečné. Konzervuje tam vysoká teplota a cukr. Pokud tam budete dávat podobné sračky, tak nemá cenu to doma dělat. Já dělám podobné sirupy běžně a dlouhodobě je neskladuji. Teď se dá udělat z kopřivy, popence, mladých výhonků smrku, prostě ze všech bylin. V zimě vyrábím sirup z červené řepy nebo zázvoru a na lepší chut přidávám rýmovník. Jde to prostě dělat ze všeho. přijde to na pár korun. Dnes jsem byla kupovat v lékárně kočce přípravek proti klíštatům a jen jsem koukala, že půl litru zázvorového sirupu tam měli za 159 korun.

 

idanova*

2x

Zdravím. Já dělám už fůru let z bylin a rybízu sirupy za studena, a tam se "Pomůcka ke konzervování" přidává, a sirup se nemusí dávat do lednice (zvlášt, je-li ho větší množství), jen běžně do spíže a vydrží 3 roky (víc let jsem nezkoušela). Ale návod uvádí "nálev" pro ovoce a zeleninu. Dřív tam vždycky bylo psáno i množství na "sirupy". Složení Pomůcky je stále stejné, jen z návodu "sirup" před 2 lety vypustili. Ale dává se 1g na 1l výluhu (odměřeno před nasypáním cukru). Tehdy jsem si našla na internetu tuto Pomůcku jako výrobek + k němu návod, a tam normálně psali, že při výrobě sirupu 1 sáček stačí na 5l sirupu. Zřejmě se před těmi 2 lety usoudilo, že lidi pijí jen limonády či vodu, a doma se už sirupy nedělají. Takže přípravek jste dala správný, ale moc. A co kdybyste ještě přidělala sirup a smíchala to? To by pak bylo v pořádku. Ida

 

joudic*

0x
pokud to budete nekomu nabizet, tak bych jim o konzervantu rekl, jeste ze skoro nesladim

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]