Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak na citrónovou polevu

Od: jl odpovědí: 6 změna:
Jde mi o klasickou polevu z vody, cukru a citrónu. Co dělám špatně když mi poleva popraskala? Špatný poměr nebo jsem ji nalila na moc teplý dort nebo jsem ji snad nenechala dostatečně stuhnout? Díky za rady.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x
Citronová poleva se nedává ztuhnout.
Jak se připraví, tak se dává na věnečky, dorty, atpod.
Posílám Vám návod, který dělám stejně.
Tento je sice speciálně na perníčky,
ale na to nehleďte.

youtu.be/...

 


2x

Dělala jsem ji právě v neděli na makovník. Povedla se. Může se dělat bílková, nebo vodová. Na buchtu mám raději tu vodovou.

25 dkg moučkového cukru, přesít přes síto na mouku, aby tam nebyly hrudky, 2 lžíce štávy z citrónu, 2-3 lžíce vřelé vody.

Třít v míse tak dlouho, až poleva zbělá a zhoustne. Pak natřít na zchladlou buchtu, nechat zaschnout. Nepraská mi.

Je-li řídká, přidat trošku cukru. Je-li hustá, přidat trošku vřelé vody. Jaga.

 


0x

Tak tato paní je skvělá. A ta poleva bude určitě skvělá také. Já se podívala ze zvědavosti a moc jsem tomu nevěřila, ale určitě nezapomenu a když budu potřebovat, tak to budu dělat podle ní. Ta paní má i jiná videa?

hop®

Ano, má, ZDE , ale není to vše o vaření...

Suzymon, jsem ráda, že se vám video líbí.
Ještě bych poopravila můj komentář.
Poleva na perníčky se ztuhnout dává, proto, že to co neudělám jeden den, tak další den samozřejmě pokračuji.
Na dort je to jiná, to dá rozum

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]