Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Naložený romadur

Od: lukyyy odpovědí: 15 změna:
Dobrý den chci se zeptat. Včera jsem naložil nakrájený romadur do skleničky a zalil pivem a dal na okenní parapet do stínu cca 25 stupňů je doma. Dneska už to krásně voní ale napadlo mě zdali to nemůže obsahovat třeba salmonelózu když byl ten sýr v teple. Co myslíte? Romadur se má přece uchovávat v lednici.

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


7x
Lukáši, s prominutím, plácáš nesmysly!
Žádná salmonela u tohoto nehrozí
Což takhle tatarský biftek, jíš?
To je pokrm že syrového masa a pokud vím, tak salmonelu z něj nikdo ještě nedostal.
hop®

... a navíc se syrovým vajcetem...

Přesně tak, syrové vajíčko a syrové maso!

Zapomínáte na šílené krávy!

 


5x
Pokud si dobře pamatuji, takto to dělali naši předkové.
Hodně také se syrečkami.
Nic se jim nestalo, spíše naopak.
Mlaskali, až měli boule za ušima
Tyhle typy sýrů musí tzv. dozrát.
Teprve potom je to ta správná mňamka.

Moje babička kdysi dělala jakýsi sýr nebo co z tvarohu. Jen si matně pamatuji, že dala tvaroh s čímsi do misky a ta miska se dala do tepla a pak to hrozně smrdělo a to mělo být ono a všem to chutnalo. Už jsem to několik desítek let nikde neviděla.

lukyyy

Ještě mě napadlo co když to převařím? Tím by se měla případná salmonelóza zlikvidovat ne?
Salmonelózu chápu tak, že se tvoří pouze v infikovaných potravinách, nevzniká procesem zrání potravin bez salmonelózy.
Výroba i zrání sýrů má své postupy a pokud není součástí i převaření v určitou dobu, tak si sýr zničíte.
Do některých mléčných koktejlů se má například přidávat syrový žloutek, nahradit ho vařeným také nejde.

@dajka - u nás se tomu sýru říkalo "kližák" , dával se nad dveře a když šel člověk kolem, to byla vůně! Jednou se špatně zavřel a druhý den plný červů!

etana*

Když to převaříte, nebude k jídlu. Navíc není důvod, aby se tam salmonela rozmnožila, musela by tam nejdřív vůbec být.

Ještě mě napadlo co když to převařím? Tím by se měla případná salmonelóza zlikvidovat ne?

V tom případě to rovnou vyhoďte,bez varu ušetříte energii za teplo potřebné k povaření!

Etana -výjímečně se shodnem -máte palec!

 


4x

Lukáši, koupil jsi zrající sýr, který byl ve skladech už kdo ví jak dlouho. A tím, že jsi k němu kápnul pivo, salmonelu nevypěstuješ. Otevři okno, pak otevři sklenici a nalij si pivo, ukroj chleba, namazej ho máslem a věř, že nic ti nebude. Vlastní zkušenost mnohokrát. Dobrou chut!

hop®

Buď otevřít okno, anebo rychle zakousnout. Tyhle "sejrečky" přestanou smrdět hned, jak jsou v papule. Nedávno jsem si objednal k obědu v práci smažené Olomoucké, a dal si to i parták, abysme si navzájem nesmrděli při jídle...

Hope-to ale bylu ještě před tím "náhubkovým zákonem"? to je udždocela dlouho ,i když dlouho,jak pro koho!

 


2x

Saslmonela nehrozí, ale zase na okně to mít nemusíš, stačí v pokojové teplotě nebo i déle a pak v lednici

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]