Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč ztvrdne kůrka u domácího chleba?

Od: rujet® odpovědí: 3 změna:

Proč mi u každého doma pečeného chleba vždycky ztvrdne kůrka. Bezprostředně po upečení je velmi dobrá , i když je tvrdá, ale za hodinu či dvě už nejde ani ukrojit. Zkoušela jsem to s vodou i bez na dně trouby. Nic nepomůže mému chlebu. Poradíte mi, kde dělám chybu? Nebo nějaký fígl?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x
Chleba upečte v hrnci. První polovinu dobu zakrytý, na druhou půlku pečení odekryjte. Po vytažení z trouby opět prikryjte na cca 10min. Kůrka zpět navlhne. Po odkrytí hrnce pro jistotu prehodte přes chleba utěrku. Vyzkoušeno několikrát. Funguje to.

 

id

0x

Pečete chleba v pekárně? Pokud ano, je dobré po upečení jej nechat půl hodinky v pekárně a vyklopit do připravené čisté utěrky, kde zcela vychladne. Nemůže ztvrdnout.

 


Peču v horkovzdušné troubě.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]