Nejste přihlášen/a.
Zdravim, rád bych se zeptal, když koupim potraviny, které nejsou ještě uplně zralé. Banány, kanadský borůvky, třeba i rajčata atp.. tak jde nějak to zrání urychlit? Např. dát na slunce ( nebo tam se zkazej třeba na přímym teď), nebo dát někam kde je víc teplo, nebo tak? D9ky.
v poslední době jsme několikrát koupili tvrdé hrušky, pro jejich rychlejší dozrání jsme je promíchali s jablky. Jablka hlavně urychlují dozrávání rajčat, která máme již doma na misce a nejsou ještě dost červená. Vůbec různé druhy zeleniny a ovoce se ovlivňují a pomáhají urychlit dozrávání.
Jahody, borůvky, papriky, kiwi, hrášek, . To jsem ještě neviděla, že by zrovna tento sortiment prodávali nedozrálý. Jak jste na to přišel, že to je nedozrálé? A kdepak jste koupil v tuto dobu třeba hrášek? To myslíte ty zelené lusky? A nedozrálé papriky? To jsem ještě nikdy v obchodech neviděla.
Jinak ty banány nedávat rozhodně do lednice, nechat v míse na lince a za 2-3 dny jsou dozrálé a nic se k nim nemusí dávat. Ty dozrávají snadno. To ostatní co popisujete je asi nějaký omyl.
Tyoo kiwi kupuji v albertu, tescu a v 80% je nezralé. ještě kyselé..
borůvky taky - teďka např. v kauflandu, půlka z toho ještě neni.. papriky bývají málo žluté (aspoň tušim, že by měli tmavnout).. ten hrášek bývá občas bez chuti - tak jsem měl dojem, že to znamená, že je nezralý.. jj, zelený lusky (to se ptám obecně), momentálně to maj v kauflandu za 100/kg a nemůžu si stěžovat.
No teda já mám zahradu a hrášek pěstuji, ale když ho utrhnu, tak už musí být uzrálý. Jak byste chtěl nechat dozrát už utržený lusk ? To tak akorát zhnije. Ale když jste spokojený, tak není co řešit. Já bych si to teda nekoupila. A zrovna na hrášek teda opravdu ještě není sezona. A papriky máte různé barvy, červené, zelené a žluté. Už utržená zelenina nemůže dozrát. Některé ovoce ano, ale ne zelenina. Kromě rajských, ale ty z obchodu budou bez chuti pořád. Je to všechno skleníkové a vyhnané hnojivy.
No, hrášek je ze španělska a všechny jsou sladké.
Hehe, to nevim, jelikož nechci mluvit o svém okolí, řeknu to tak, že jsem myslel, že ano - zelenina může dozrát jako ovoce.
No, já se snažim kupovat bio potraviny, ale např. v tom kauflandu, co jsem teď kupoval Bio rajčata, tak jsou stejně hrozný.. zato např. u vietnamců poblíž mívaj sladoučký.
www.cerstveutrzeno.cz - ty mají dobré rajčata, leč bohužel cherry. Nevim, proč nepěstujou i normální. Prodávaj je v Albertu..
No hlavní je, že to chutná Vám. My, co máme zahrádky a můžeme si mnohé vypěstovat sami, máme na tu chut trochu jiný názor. A my to určitě nesklízíme nedozrálé, nebot k tomu není důvod. Já třeba kupuji akorát avokádo, protože ho miluji a u nás ho vypěstovat nelze. A to kupuji právě ještě to tvrdé a nechávám doma dojít. Nebo kupuji kaki a to nechávám také dozrát. Kiwi, nebo čerstvé fíky už nekupuji, protože právě toto ovoce není dobré, ani když se nechá doma dozrát. Oni to trhají ještě zelené a i když to pak "dojde", stejně to už nemůže mít tu správnou chut. Jedině ještě banány, ale s těmi není žádný problém. Ale ani ty nemají tu chut, jako když si je koupíte v zemi, kde normálně rostou jako u nás jablka. Tak si prostě vybírám co kupuji, protože nemusím mít všechno, zejména ne v případě, když vím jak to má správně chutnat a to co se dostane do našich obchodů k tomu má daleko. Zrovna tak jsem si odřekla mořské ryby, i když je mám moc ráda. Kupovat nějaké zmražené tresky, které opravdu dobré nejsou, mne nějak nebaví. Občas, když se dostanu do Prahy, tak tam v Makru mořskou čerstvou rybu koupím, ale jinak ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.