Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v jednom videu jsem zahlédnul, že paní pekla chleba a do těsta přidala uvařené obílí (bohužel ani druh nevím) a měla to v tom pro zpřestření místo vloček apd. Docela mě to zaujalo a chtěl bych to zkusit.
1) jaké zrní - obilí - je vhodné? Pšenice, ječmen, oves? Loupané nebo neloupané?
2) jak se to vaří resp jak dlouho?
Děkuji za pomoc
Včera jsem otevřela chléb Dr. Popova Arizona a uvědomila si, že tento zdravý, zrníčkový chléb obsahuje celá zrna.
Dnes tedy doplňuji, že v tomto chlebu je dle obsahu celé zrno žita a dle webu ,,fér potravina,, je ho 9.5 % a je vařené.
A tady další z téhož hnízda, s vyšším obsahem celých obilek - ferpotravina.cz/...
Ten jsem kupovala také a vůbec to nebylo poznat, že je vyšší podíl, naopak, zdá se mě, že ten Colorado byl trošku lepší.
Chléb Arizona koupen v on-line ,,Rohlíku,,. Jinak ho mají běžně vietnamci, protože vydrží trošku déle, je balený.
-----------------------------------------
Zde například jaké zrno použít -
---------------------------------------
Pro začátek bych zkusila nejběžnější - pšenice špalda, koupíte ve zdravé výživě.
Namočit a povařit. Nebo obyčejnou pšenici /ozimá/.
Co je špalda?
Vyprat a namočit přes noc. Jak vaříte tak ochutnáváte, mám tady celý pytlík pšenice špaldy a ještě jsem nenašla odvahu něco z něj uvařit. Ale nebude to problém, když vaříme kroupy, že.
Nemusíte obilí vařit, stačí nechat naklíčit cokoli z vyjmenovaného a přidat do těsta. Vařit tak dlouho, až se dá zrnko snadno rozkousnout. Ale vyzkoušejte oboje, trochu se chutově liší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.