Nejste přihlášen/a.
Moje babička upravovala, pokud si pamatuji tvaroh tak, že do něho promíchala trochu soli a posypala kmínem. Ten nechala delší dobu uležet, on zkihovatěl a výborně chutnal. Nezná někdo podrobnější nebo podobný předpis?
Babička to dělávala. Bez piva. Jen tvaroh, sůl, kmín. Nechat dostatečně dlouhou dobu v teple, zabalené v ručnících, až se udělal domácí sýr, klihl, táhl se a specificky voněl. /smrděl/.
Vychytávka asi byla v tom, že babča používala domácí tvaroh, dělala si ho sama z mléka od své kravky. A to bylo určitě něco jiného, než ty "nízkotučné" z Kauflandu.
Vzpomínka: jednou si děda vzal kus chleba a hrnec s tím sýrem. Namazal si, kousal, najednou se podívá líp a spustil: Babko, vždyt v tom máš červy! Ona: Kde?
A on jí ukazoval ty srpečky kmínu, špatně viděl, tak si to spletl. Ale sýr s chutí snědl a babču uzemnil: Bylo to tak dobrý, že mi v tom ani ty červi nevadili. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.