Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Rozmrazuje se filé před smažením?

Od: mari* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
chtěla bych udělat rybí filé v trojobalu. Rozmrazuje se před smažením nebo se dává zmrzlé rovnou do oleje?

A jak děláte filé, které se ještě musí obalit?

Děkuji


 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

3x

Dobrý den, Obalované filé nerozmrazovat. Zmrzlé opatrně vkládat do oleje a jen lehce dosmažit. Zdravím!

P.S. Tato informace bude jistě uvedena i na obalu.

 


3x

Nechám rozmrazit částečně, aby se s tím dobře manipulovalo. Jednou jsem na něj zapomněla a bylo hodně měkké, ale nerozpadlo se. Asi záleží na druhu.

 


2x
Předem obalené dávám vždy nerozmrazene rovnou do oleje. Neobalené nechám chvíli povolit a pak vmasíruji sůl nebo koření. Poté obalím a pak pomalu smazim.

 

jira*

2x
Dobrý den přeji.File z mrazáku nechte lehce povolit,aby nebylo jako kus ledu,ale nesmí roztát.Byla by z něho břečka.V ruce musí být jako ztuhlá kostka.Použijte směs hladké a polohrubé mouky,rozšlehané osolené vejce a nakonec stouhanku.Doporučuji domácí nastrohané pečivo.Poté opečte na pánvi s olejem.Nejlépe s bramborovou kaší..☺Dobrou chut

 


0x

Já jsem připravoval filé tak, že jsem je nechal při pokojové teplotě povolit (asi 1,5hodiny). Každou kostku jsem měl postavenou tak, aby ke kostkám mohl ze všech stran vzduch.

Pak jsem dělal trojobal mouka - vejce - strouhanka a pak ještě jednou vejce - strouhanka.

Vrstva trojobalu je mohutnější a tím i pevnější, takže se neodlupuje.

Smažíme jedině na sádle

 


0x

Pokud to neobalené filé necháte rozmrazit už s tím nic neuděláte - rozpadne se na kusy. Oba druhy filé doporučuji vyndat z mrazáku o půl hodiny dřív a nechat při pokojové teplotě zabalené povolit. Smažení filé, které má -18°C (někdo -21°C) se neosvědčilo, uvniř se nestihne prohřát a je syrové. Povolené na 0°C je ideál. Drží pohromadě a prohřeje se rychle.

 

karel556*
01.04.20 18:32

0x

Ne.

 


0x

Kdybych měla chut na obalované filé, tak bych raději koupila to obalené. To neobalované se většinou dělá jako přírodní, a na másle, nebo olivový olej s trochou másla (nejlepší je přepouštěné máslo, to snese i vysokou teplotu) s kmínem a bylinkami, lehce předem povolené. Na úplně zmrazeném filé trojobal klasický velmi špatně drží. Jde to, ale výsledek není nic moc. Ryba je dietní jídlo a obalovat ho 2x tlustou vrstvou vajec, strouhanky a mouky, aby to na tom drželo už to jídlo ztrácí na významu. Nejlépe nechat přírodní filé opravdu lehce povolit, aby uvnitř nebylo ještě rozmrzlé. Pečlivě osušit a zbavit ho co nejvíc vody lehkým stlačením třeba na kuchyňských utěrkách. Pak můžete použít klasický způsob trojobalu a smažit napřed několik minut přikryté pokličkou a po obrácení už pokličku nepoužívat. Stát u toho a hlídat, aby se to nepřipálilo.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]