Nejste přihlášen/a.
Já je nepředvařuji,
syrové brambory nakrajím na kolečka a davam je zapect s masem v troube v pekaci.
Ne, veprove maso naklepu na slabe platky osolim opeprim a dale prokladam bramborami, nekdo k tomu dava cibuli,houby..
je to neco takoveho toprecepty.cz/...
Nepředvářím. Brambory dám na chvíli do vlažné vody, pak je vydrhnu kartáčkem, vykrájím případná "očka". Peču je i se slupkou, proto ta veliká čistota. Malé nakrájím na půlky, větší na měsíčky. Vložím na plech vytřený olejem, peču do růžova.
Pokud to má být příloha k masu, sypu kořením na americké brambory. Při pečení brambory otáčím. Troubu na střední teplotu.
Dělám z toho i hlavní jídlo, manžel tomu říká "pečínky". Poznala jsem to až u jeho matky, nikdy předtím jsem se s tím nesetkala. Brambory opět upéci na vymaštěném plechu, ale bez koření. Pak v míse promíchat s máslem, solí a prolisovaným česnekem. Tím rozhodně nešetřit. Manžel má toto jídlo hrozně rád, pije k tomu mléko. Nedělám to ale často, všude je pak cítit česnek. I když je to zase zdravé. Jaga.
Proč chcete maso předpékat, předsmažovat? Nební to třeba. Buď smažíte nebo pečete. Když si nejste jistý, kupte si v papírnictví nebo v domácích potřebách sáček na pečení. Do něho vložte nakrájené brambory, nasolené porce masa a všechno, co chcete. CIbuli, česnek. Sáček přiloženým drátkem uzavřete a celý sáček dejte na čistý plech a do trouby. 180°C na hoďku u kuřete, na hoďku a čtvrt u vepřového. Všechno pustí štávu, nemusíte podlévat, nemusíte míchat, nemáte špinavý pekáč a ani smrad po bytě.
Peču vždy jen malé brambory, jsou vždy dobře propečené. O vaření před pečením jsem ještě neslyšela, člověk se stále učí.
Jestli máte na mysli francouzské brambory, tak ty předvařuji, ale jen malou chvilku, na hodinky nekoukám, ale pečení celých brambor na plechu v troubě ve slupce, tak ty nepředvařuji.
Ze syrových brambor dělám ještě jednu oblíbenou "specialitu".
Velké brambory oloupat, nakrájet na tenké plátky, čím tenčí, tím lepší. Zapékací mísu vymazat nerozpuštěným máslem, aby tam semtam kousek zůstal. Vrstvu brambor, osolit, na to hrubě nastrouhaný tvrdý sýr a měkký salám. Stejně, ještě jednou, vrstvu br., sůl a to ostatní. Přikrýt navrch bramborami. Osolit, opepřit, několik kostiček másla. Dát do trouby, péct odkryté. Po chvíli pečení podlít mlékem, ve kterém se rozšlehá jedno vejce. Pak už dopékat přikryté. Péct na střední teplotu. Navrchu se udělá kůrčička, je to moc dobrý oběd, k tomu nějaký zeleninový salát.
Pozor na solení, sýr i salám už jsou slané dost, tak brambory solit opatrně. Dosolit se může vždycky. Jaga.
Místo sýru cibule, kmín a pepř a máte francouzské brambory. A k tomu domácí červenou řepu...Jé, já bych zase jedla.
Běžně se brambory na franc. brambory předvářejí. Pak se tam dává cibule, steril. okurka, nakrájené uzené na kostičky nebo uzenina. Jak si to pamatuju ze školní jídelny.
Když já dělám ty svoje, viz, výše, vařím to ze syrových brambor. Je to velká dobrota. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.