Nejste přihlášen/a.
Vždy v neděli podvečer mě honí mlsná...1 osoba, ostatní takové choutky nemají, nejsou na sladké, spíš na maso. Nepeču plechy cukroví, buchty ani nic podobného. Tedy pravidelně ne. Ale celkem ráda bych si něco malého dala... Máte nějaký tip? (Třeba recept na 1 porci creme brûlèe...omlouvám se za nekorektní diakritiku ).
Sladkosti s bílým rafinovaným cukrem Vám moc nedají. Ale třeba datle, fíky, sušené švestky, meruňky, fortunely,... a k tomu hrst mandlí nebo ořechů nejenže zažene "mlsnou" , ale dodá plno důležitých minerálů a vitaminů. .
Takové minicitrusy s oranžovými šišatými plody. Jedí se celé plody, chutí nejblíž k mandarince, mají hodně vitamínů a prodávají se proslazené pod názvem Kumquat nebo Kumkvat. Takové si kupuju. Jinak na čerstvé chodím na již. Moravě do skleníku. Mají to vysazené ve velkých nádobách. Je to košaté, jak fikusek benjamínek, obsypané plody, co postupně dozrávají, výška rostliny od 1 do 1,5m.
Zkuste mug cake. Na internetu najdete hodně receptů - příchutí. Můj neoblíbenější recept: do hrnku vajíčko, rozmačkat banán, asi tři lžíce ovesných vloček, lžíce tvarohu - promíchat, a na tři minuty do mikrovlnky. Až je to hotové, dát na to lžíci 100 % džemu od Relaxu.
1. pokus (v pátek ) : první recept z netu, nemám mikrovlnku, ale mám pečenku od renomované české značky, hrneček jsem tam nechtěla dát, použila jsem misku, snad skleněnou... jsem moc spokojená, těsto jsem rozlila do 2 misek, do druhé části jsem přidala kakao, kakaová je rovněž dobrá. Základní recept funguje, teď můžu vymýšlet variace. I "zdravější " s ořechy, ovocem, mám skvělý recept na buchtu s červenou řepou...
Jestli Vás zaujal tento typ těsta, tak třeba můžete i vyzkoušet "vločkový štrůdl":
Základ:
Dva hrnky vloček, velký jogurt (nebo malý a voda), pár lžic medu (1 - 3 podle toho, jak to chce sladké) - udělat matlavou hustší konzistenci (nebo menší množství, podle toho, kolik toho sníte; klidně to tři dny vydrží)
Do těsta lze přidat co je po ruce: rozinky, kokos, oříšky, semínka...
Na plech pečicí papír, na ten nandat půlku těsta - třeba do tvaru štrůdlu, na to poklást ovoce (jahody, meruňky, švestky, strouhaná jablka, broskve, nektarinky, lesní plody...) a nandat zbytek těsta a uhladit do štrůhlu nebo libovolného tvaru.
Pak to můžete i nazdobit nějakým krémem, jogurtem, tvarohem, dalším ovocem...
Tu dělám také. Mám ji z "Vychytávek Ládi Hrušky". Doma se mi smějí, ale když jim ji předložím, tak všichni koukají jaké je to jednoduché a dobré. Když si na to dáte šlehačku a nebo jogurt, tak je to jako zákusek z cukrárny. Dělám to do porcelánové misky, protože tak velký hrnek nemám. Lépe se vyklopí. Jsou z toho 4 porce.
U nás existují 2 výborné cukrárny, plné úžasných věcí, dortů, dortíků, zákusků, mini zákusků a všelijakých krémů a pohárů co si běžně odnesete domů v plastovém pohárku s víčkem. Ani by mě nenapadlo si něco na chut vyrábět prostě a jednoduše manžel koupí co kdo chceme. Jistě upekla bych za méně peněz ale cca 50kč/kus- velké zákusky,25kč/kus mini zákusky a 80kč/kus poháry mi nestojí za práci. Poohlídla bych se, kde máte cukrárnu vy.
Citát z pravidel poradny: " Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!"
Zdroj: poradte.cz/...
Asi nejsnažší je udělat si amoletu. Džem nebo tvaroh, někdy se skořicí, čokoládou i se šlehačkou, jindy do těsta kokos ap.
Amolet z těsta udělám 6. Pravda, těsto vydrží v lednici, ale nezkoušela jsem to v mrazáku či déle než 2.den. Takže je toho moc!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.