Nejste přihlášen/a.
Jaké sirupy máte na mysli? Můžete dát pár příkladů?
Myslíte něco ve smyslu sirupu agáve, datlový, špaldový? Na každém z těch sirupů na etiketě najdete doporučení nač jsou nejlepší, aby jejich chut vynikla a nebyla protivná.
Špaldový sirup se chutí i konzistencí hodně přibližuje medu. Je vhodný na pečení i dochucení. Jeho plná chut vynikne při přelití kaší a dezertů.
Datlový sirup je tmavý, poměrně hustý a voňavý. Má výraznou chut a pro doslazení teplých i studených pokrmů ho stačí malé množství. Polejte jím krupicovou kaši a děti budou nadšené.
Sirup agáve je vhodný do těsta, cukrovinek, nápojů, kaší, marmelád, do čaje či kávy.
Nepřikládal bych jim žádnou magickou moc, v podstatě to je fuktóza nebo naštěpený škrob, nejlepší je snížit příjem cukru než se ho snažit zdravě nahradit. A nějaký cukr (obyčejný) přijmout můžete. Sirupy vás budou stát balík a žádný velký benefit nezískáte. Raději cukr prostě vynechejte.
Ovesnou kaši snídám několikrát do týdne. Posypu si ji nastrouhanou hořkou čokoládou (asi 4 kostičky, s mléčnou to není ono) a nakrájím k tomu banán, ničím dalším už nepřislazuji.
Ono at je to jakékoliv sladidlo, i ten med, vždy to není úplně ok a je dobré sladit co nejméně. Tedy nesmíte si myslet, že když si na palačinky na místo cukru se skořicí naplácáte javorový sirup, uděláte z toho něco super zdravého. Neuděláte.
Dobrý den. Například sirupem z Agáve lze osladit cokoliv – těsto, marmelády, kaše, kafe či čaj. Javorový sirup lze využít taktéž v teplé i studené kuchyni, je dobrý do jogurtu, na palačinky atd. Stejně tak i sirup rýžový.
Já jsem zvyklá používat březový cukr. Vyzkoušejte ho, je to přírodní sladidlo. I když dražší, ale to jsou sirupy též.
Vykládáte nesmysly. Žádná Ečka v alternativních sirupech nejsou. Leda v těch nejlevnějších a i tam pochybuji.
Nemusí. Je-li cukr tak koncentrovaný jako je to v tomto případě, stabilizovaný nijak být nemusí,protože se vlastně stabiluzuje sám procentuálním obsahem cukru.
Zase mluvíte nesmysly, protože rafinovaný cukr a přirozeně vzniklý cukr (v medu, ovoci atd) má úplně jiné účinky na tělo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.