Nejste přihlášen/a.
Nechat rozmrazit, omýt, osušit, osolit, ze všech stran potřít dostatečně peroutkou rozpuštěným máslem. Potom v pekáčku posypat jemně tymiánem a kořením Divočinka. Na maso nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou všechnu kořenovou zeleninu /mrkev, celer, petržel, všeho zhruba stejně/, na kostičky nakrájenou slaninu.
Do gázy vložit: 5 celých nových koření, asi 8 pepřů, 6 jalovců. Nití stáhnout a přidat k masu. Asi 4 bobkové listy.
Takto nechám maso uležet dole v ledničce /pekáč zabalený ve folii, aby cibulí nenačichla celá lednice/, nebo když je zima, ve špajzu na podlaze. Zhruba 3 - 4 dny. Takže pokud bude daněk zítra k obědu, je už na přípravu pozdě.
Potom pomalu peču v mírnější troubě. Když zelenina mírně zahnědne, podliju maso vývarem, přidám teplotu a peču pod dušákem. Občas obracím, polévám výpekem.
Ke konci pečení dodělat bez dušáku. Dosolit, vyndat ty bobky a gázový balíček. Do omáčky přidat několik kuliček másla obalených v mouce /zahuštění/. Moc se ale zahuštovat nemusí ta rozdušená zelenina sama o sobě zahustí dost.
Vůbec není na škodu, když se ke konci pečení podlije sklenkou dobrého červeného vína. Jako příloha vařené brambory. Dobrou chut. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.