Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak ohříváte knedlíky - houskové a bramborové?
Ohřívám v mikrovlnce. Knedlíky samostatně do mikrotenového sáčku a jen pár vteřin (nutno vyzkoušet). Když to i mírně přeženete, knedlíky ztvrdnou (houskové jsou nájchylnější).
Jistější a správnější (ovšem výrazně pomalejší) je tak zvaný pařák. Je to taková dírkovaná vložka do hrnce. Na dno nalijete trochu vody, na pařák rozložíte knedlíky, přiklopíte pokličkou a přivrdete do varu.
Protože každý ví co je to napařovač a mikrovlnka budu předpokládat, že je nemáte. Já se stěhoval a mikrovlnku zatím nemám (jsem línej) a napařovač mám, ale jsem línej, tak jsem vymyslel metodu. Mám pánvičku z nějaké keramiky na raketoplán a je fakt dobrá. Nic se na ní nepřipeče a to doslova. Občas když si koupím hotové jídlo s knedlíkama, tak to ohřeju v té pávničce (jen guláš) a když to tak nějak je, tak na ten guláš ohřátý položím ty knedlíky a dám poklici a za 5 minut jsou knedlíky horké. To už je to vypnuté na ty knedlíky ty se ohřejí horkem z jídla.
Všechny knedlíky (houskové i bramborové) dáváme nakrájené do mikrovlnky a nechám je prohřát opravdu důkladně, že nejdou chytit skoro do ruky. Moje máma je ohřívá jen na vlažno, což je velký rozdíl. Zatím co ohřáté na vlažno jsou suché jakoby staré, tak ty ohřáté hodně jsou jako čerstvé. To samé platí nejen u knedlíků, ale třeba i u rýže. Doporučuji všem do vyzkoušet.
Pokud není mikrovlnka, tak napařit v hrnci na pařáčku. To už trvá trochu déle, ale dělali jsme to tak léta.
Nejraději je ohřívám v pekáčku ve výpeku po pečeni, rozkrájím zbytek pečeného bůčku a pěkně do zlatova a křupava. Na závěr promíchám se zelím.
K omáčce ohřívám na páře na pařáčku. Mikrovlnku mám na půdě, nepoužívám, protože úmyslně odmítám.
Vypadá to na úplně jinou ligu ohřevu knedlíků. Věřím, že je to dobré, jen bych se bál, že nezapnu kalhoty. Přece jen nerubeme všichni uhlí každý den.
Není to pro panelákový. Práce na zahradě je stejná /rytí, ořez stromů, česání třešní, jablek, sečení, pletí/, jako práce horníka a garantuji skoro vypracovanou postavu, ale i všechny možné laboratorní výsledky zcela v normě. Babička se na této stravě dožila přes devadesát a děda též.
vilik - Výpek se sádlem částečně odebrat do mističky a za studena na namazání chleba a navrch opět pokrájet pečené maso.
Knedlíky na výpeku v přiměřeném množství, neplave to, jenom u toho musíte stát, a nenechat to přepálit.
Babička měla každý rok prase a vše dokazála vše výborně zužitkovat. Na její skřivany vzpomínáme s příbuznými doteď.
Když by se jednalo o tzv. "knedlíky s vajíčkem", tak připravujeme na pánvi, když máme zbytek houskových knedlíků.
Trošku mimo téma, ale pořád je odpověď o knedlících-.
Miluji knedlík s vajíčkem, ale ne nakrájený na kousky a osmažený na tuku. Po přidání vejce to vypadá, že už to někdo pozřel.
Pánev vytřu pírkem namočeným v oleji a po rozpálení pánve vložím 3 plátky knedlíku. Necháo opéct z jedné strany (asi 2 minuty), otočím knedlíky a zaleji 3 rozšlehanými osolenými vejci plus trochu pepře. Vznikne amoleta přes celou pánev, než se vajíčka udělají je osmahnutá i druhá strana knedlíků. Krásně křupavá bašta.
Na talíři knedlíky potřu dobrou hořčicí (ne vajíčka) a ozdobím talíř barevnou zeleninou. Nemá to chybu, vyzkoušejte
Id, to vypadá moc dpbře. Děkuji, vyzkouším. Už jsem jedla knedlíky ve vajíčku, tak jako se dělá chleba ve vajíčku. Plátek namočený ve vejci a osmažený.
Suzy, děkuji za upozornění, ale nedá mi to, musím položit otázku: Co je pro mě zdravé? Ovoce nesmím, zeleninu hooodně omezeně, pouze jako ozdobu-oblohu, ořechy ne, sušené plody tyké ne, luštěniny ne, mořské ryby ne, houby ne, mléčné výtrobky pouze plnotučné, vnitřnosti ne, droby ne. Povoleno a doporučeno maso, maso, maso, vejce, bílkoviny. Těžká otázka, že?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.