Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, proč v odštavňovači Cutler lze odštavňovat hrozny jen bez jadérek, děkuji.
Právě jsem dělala sirup z rakytníku. Jsou tam také semínka a tak používám starý odštavňovač od Ety, který je určený na lisování rybízu. Já v něm lisuji právě i hroznové víno a mám úplně čistou štávu a odpad jsou semínka a skoro suché slupky. tenkrát jsme ho mohli koupit za pár stokorun, dneska takový lis stojí několik tisícovek a určitě nebude tak kvalitní, jako ta stará Eta. Mám po mamince, ta ho používala asi dvacet let a já pokračuji. Za nic na světě bych ho nikomu neprodala. Jestli chcete lisovat štávu z ovoce jako je rybíz, hroznové víno, rakytník, černý bez a tak dál, tak musíte koupit šnekový odštavnovač. Tady jsem něco našla, ale není nejlevnější a nevím jak dlouho vydrží.
Vlastně jsem zapomněla odpovědět na co jste se ptal. Protože právě ten odštavňovač na který se ptáte, rozseká ta jadérka hroznů do nápoje a pak to je skoro nepoživatelné, protože je to hořké. Tak doporučují vybírat jadérka. Což samozřejmě nikdo dělat nebude, protože než by si připravil sklenici chutného pití, tak to bude dělat půl dne, bude celý zapatlaný a vykašle se na to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.